Suriye'de İç Savaş

Son Güncelleme:

Yeşil Tugaylar adlı silahlı grup, terör örgütü IŞİD'e katıldığına dair iddiaları yalanladı.

Suriye'de Esed yönetimine karşı silahlı mücadele veren Ensaru'd-Din Cephesi'ne bağlı Ketibetu'l Hadra (Yeşil Tugaylar) adlı grup IŞİD'e katıldığı yönündeki haberleri yalanladı.


Ensaru'd-Din Cephesi'ne bağlı Ketibe'tul Hadra (Yeşil Tugaylar), yaptığı yazılı açıklamada, "IŞİD'e bağlı yayın organlarının dezenformasyon amacıyla, Ketibetu'l Hadra'nın Ensaru'd-Din Cephesi'nden ayrılarak IŞİD'e katıldığı yönünde haberler yaydığı, ancak bunların gerçeği yansıtmadığı" belirtildi.


Açıklamada, "Yeşil Tugaylar grubunun Ensaru'd-Din Cephesi'nde ayrılarak liderliğini Selahaddin eş-Şişani'nin yaptığı Muhacir ve Ensar Ordusu'na katıldığı" belirtildi. Muhacir ve Ensar Ordusu adlı grup ise Nusra Cephesi ile beraber hareket ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA