Suriye'deki Olaylar

Son Güncelleme:

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Suriye'den gelenler için kurulan 9 çadırkent ve 1 konteynerkentte 38 bin 914 Suriye vatandaşı bulunduğu bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Suriye'den gelenler için kurulan 9 çadırkent ve 1 konteynerkentte 38 bin 914 Suriye vatandaşı bulunduğu bildirildi.


AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Hatay'ın Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde 2'şer, Reyhanlı, Apaydın, Karbeyaz ilçeleri ile Şanlıurfa- Ceylanpınar ve Gaziantep- İslahiye'de 1'er olmak üzere toplam 9 çadırkent ve Kilis'te 12 bin kişilik 1 konteynerkent kurulduğu hatırlatıldı.


Suriye'den gelenler için kurulan söz konusu yerlerde 38 bin 914 Suriye vatandaşı bulunduğu bildirilen açıklamada, Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle ülkeye gelen 60 binden fazla Suriye vatandaşı için her türlü insani yardımda bulunulduğu vurgulandı.


Bu yardımları sağlayan AFAD'ın gönderdiği ödeneklerle kamplarda sosyal ve eğitim amaçlı donatılar kurulduğu ifade edilen açıklamada, günlük 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edildiği belirtildi.


-Gelenler ve geri dönenler-


Açıklamaya göre 12-13 Temmuz tarihlerinde bin 152 Suriye vatandaşı ülkeye giriş yaptı, 292 kişi ise kendi istekleri ile geri döndü.


Bugüne kadar ise ülkeye toplam 63 bin 665 Suriye vatandaşı giriş yaptı, 24 bin 751 kişi ise ülkelerine döndü.


Hatay'da 9 bin 588, Gaziantep'te (Nurdağı-İslahiye) 6 bin 99, Kilis'te 11 bin 420 ve Şanlıurfa'da (Ceylanpınar) ise 11 bin 545 olmak üzere toplam 38 bin 652 Suriye vatandaşı ülkede barındırılıyor.


Ayrıca 26'sı refakatçi, 236'sı hasta ve yaralı olmak üzere toplam 262 kişi hastanede bulunuyor.


Hastanedekilerle birlikte ülkedeki Suriye vatandaşı sayısı toplam 38 bin 914'e ulaşıyor.


Türkiye'ye gelen Suriye vatandaşı toplam 4 bin 511 çocuk ve gence de okul öncesi, ilk ve orta öğretim eğitimi veriliyor.


Muhabir: Selma Bıyıklı


Yayıncı: J.Jale Müminoğlu - ANKARA

Kaynak: AA