Suriyeli Çocuklardan Beyrut'ta Resim Sergisi
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, geleceğe yönelik umutlarını tablolara yansıttı 11 yaşındaki Sermini."Büyüyünce ressam olacağım ve savaş bittiğinde ülkemde resim sergisi açacağım" Hudar."Resimlerim,"...
- Suriye'deki iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, geleceğe yönelik umutlarını tablolara yansıttı
11 yaşındaki Sermini :
"Büyüyünce ressam olacağım ve savaş bittiğinde ülkemde resim sergisi açacağım"
Hudar:
"Resimlerim, Hama'daki evimizin enkazı altında kaldı"
Suriyeli Saad Sermini (11), resme dair hayallerini "Büyüyünce ressam olacağım ve savaş bittiğinde ülkemde resim sergisi açacağım" sözleriyle anlattı.
Tablolarda canlı renklerin hakim olduğu serginin yıldızlarından Saad Sermini, büyüyünce ressam olmak istediğini ifade ederek, savaş sona erdiğinde ülkesinde resim sergisi açmak istediğini söyledi.
"Daha çok portre çizmeyi seviyorum" diyen Sermini, sergiye iki senedir yaptığı 20 tablo ile katıldığını belirtti.
Sergide elindeki küçük bir resim tablosuyla dolaşan 5 yaşındaki Yasemin Humsi ise resme olan merakını şöyle ifade etti:
"Boya kalemlerimi annem, resim tahtamı da babam aldı. Resim yapmayı çok seviyorum. Evin duvarlarına da resim yapıyorum."
"Resimlerim, evimizin enkazı altında kaldı"
Annesinin arkasına saklanan serginin hüzünlü ve utangaç yüzü Hatice Hudar ise "Resimlerim, Hama'daki evimizin enkazı altında kaldı" şeklinde konuştu.
Suriyeli sanatçı Arube Deyb Nahati, resim sergisini Suriyeli çocukları sevindirmek amacıyla düzenlediklerini vurgulayarak "Ülkemizdeki ölüm, yıkım ve katliamlarda çocukların hiç bir suçu yok. Ağır şartlar altında yaşayan Suriyeli çocukların rahatlaması için en iyi yollardan biri de resim. Sergide satılan resimlerin ücreti, çocuklara manevi açıdan destek olmasının yanı sıra sanata teşvik için tablonun sahibine veriliyor" dedi.
Geçen Cumartesi açılan resim sergisinin kapıları, bir hafta boyunca ziyaretçileri için açık kalacak. - Beyrut