Tatvan'da Yenilenen Stadyum Hizmete Açıldı
Tatvan'da yapımı tamamlanan stadyum hizmete açıldı.
Tatvan'da yapımı tamamlanan stadyum hizmete açıldı.
Avrupa standartlarında yapılan sentetik çim sahada incelemelerde bulunan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, sahanın UEFA'nın Star 2 Belgesi standartlarına uygun şekilde yapıldığını ve burada 2. lig maçlarının oynanabileceği söyledi.
Yenilenecek olan iki katlı idari binanın içindeyse soyunma, hakem odası ile kafeteryanın yer alacağını ifade eden Erkan, şöyle konuştu:
"İhtiyaç dahilinde 500 veya 600 kişilik bir tribün daha eklenebilir. Saha 8 bin 736 metrekarelik alan üzerine yapıldı. Saha 6 bin 500 metrekare oynanabilir alana sahip. Ayrıca stadyumda 4 kulvarlı parkur, 2 yedek ve 1 sağlık kulübesi ve üstü kapalı 500 kişilik yeni bir tribün de yapıldı. Mevcut 500 kişilik tribünü de değerlendireceğiz. Stadyum, Avrupa'nın soğuk ülkelerinde oynanması için uygulanan standartlarla yapıldı. Stadın diğer eksikliklerini gidereceğiz. Ayrıca çarşı merkezinde kutladığımız resmi bayram törenlerini bundan sonra stadımızda yapacağız."
Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Güven ise, Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele eden takımların, bundan sonra maçlarını burada yapacağını ifade etti.
Stattaki çalışmalardan dolayı takımların maçlarını Adilcevaz'da yaptığını belirten Güven, "Bölgesel maçların oynanabileceği normal stat ölçüleri 90'a 45'tir. Ancak Tatvan'daki stadımız bu kriterlerin üzerinde. Tatvan Gençlerbirliği Spor, artık maçlarını burada yapabilecek. Stadın Tatvan'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Muhabir: Servet Taşdemir/ Şener Toktaş
Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS