Tavuk Çiftliğine Dalan Köpekler Katliam Yaptı... O Anlar Kamerada

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Tavuk çiftliğine dalan köpekler katliam yaptı.

Tavuk çiftliğine dalan köpekler katliam yaptı... O anlar kamerada

Köpekler bahçeye daldı 48 tavuğu telef etti

Güvenlik kameralarını izleyen tavukların sahibi gördükleri karşısında şok oldu


MUĞLA - Muğla'nın Bodrum ilçesinde 48 tavuğunu kimin öldürdüğünü öğrenmek için güvenlik kameralarını izleyen çiftlik sahibi gördüğü manzara karşısında şok oldu. 2 köpek tarafından telef edilen 48 tavuk güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Bodrum'da Adnan Öztok'un bahçesindeki 48 tavuk 2 köpek tarafından parçalanarak telef oldu. O anlar güvenlik kameralarına yansırken, daha önce de tavuklarının aynı köpekler tarafından öldürüldüğünü belirten Öztok, köpek sahipleri ile ilgili yasal süreç başlattığını söyledi. Öztok, sabah saatlerinde Torba Mahallesi'ndeki evinin bahçesindeki tavuklarını yemlemek için kümese geldi. Kümesin kapısının açtığında 28 tavuğunun öldürüldüğünü gören Öztok gördüğü manzaraya karşısında şok oldu. Çevrede araştırma yapan Öztok, bahçesinde ve evinin çevresinde telef olmuş 20 tavuk daha buldu. Olayın şokunu atlan Öztok, hemen güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Tüm güvenlik kameralarını inceleyen Öztok tavukları 2 köpek tarafından öldürüldüğünü görünce gözlerine inanamadı. Tavuklarını komşularının baktığı 2 köpeğin parçaladığını iddia eden Öztok, polis ekiplerine haber verdi. Ekipler, bahçe içerisi, kümes ve çevresinde inceleme yaptı.

Tavuklarının daha öncede köpekler tarafından parçalandığını söyleyen Öztok "Sabah saat 09.00 sularında tavukların yemini vermek için geldim ama gördüğüm manzara karşısında şoke oldum. Ölen tavukları görünce şoke olmanın yanında derin üzüntü duydum. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Hayvan hakları deniliyor fakat tavukları hayvan kategorisine koymuyorlar. Ama bir köpek böyle bir şey yaptığı zaman sahipleri köpekleri sahiplenmiyorlar. Bodrum Belediyesine müracaat ettim, oradan da bir şey çıkmadı. Biz nereye gideceğiz, ne yapacağız. Başıboş köpeklerin yaptığı katliamı bu" dedi.

Köpeklerin 2'inci saldırısı

28 Kasım günü de 8 tavuğunun köpekler tarafından öldürüldüğünü söyleyen Öztok, şöyle devam etti: "Öldürülen köpeklerin sahibini buldum, durumu anlattım ama değişen bir şey olmadı. Şimdi polis ekipleri geldi, şikayetimizi yaptık. Rıza Anter Caddesi üzerinde geceleyin vatandaşlar ATM'den para çekemiyor. Bu katliamı yapan köpeklerin bir tanesi orada duruyor. Bu konuda gerekli birimlerin bir şeyler yapsın. Hayvanseverler de gelsin köpeklerin yaptığı katliamı görsün. Şu anda yaptığımız hesaba göre 48 tavuk öldürülmüş. 28 Kasım'da da 8 tavuğum öldürülmüştü" ifadelerini kullandı.

Köpek sahiplerine güvenlik kamerası görüntülerini gösterdiğini söyleyen Öztok "Köpek sahipleri görüntüleri izledikten biz hatalıyız, zararınızı ziyanınızı biz telafi edeceğiz, biz hayvanlarımızı bundan sonra kontrol altında tutacağız dediler ama bu kaçıncı. Hep aynı köpekler saldırıyor tavuklara. Biz ayda bir böyle bir olayla karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan 2 köpeğin tavukları öldürme anları an be an güvenlik kameralarına yansıdı. Köpeklerin tavukları parçalayarak telef etmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: İHA