THY Ekibi Nijer'den İstanbul'a Döndü
Nijer'de meydana gelen askeri darbenin ardından hava sahasının kapanması nedeniyle Türk Hava Yolları'nın (THY) 7 kişilik ekibi, İstanbul'a ulaştı. Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen seferle ekibin güvenli bir şekilde Çad'ın başkenti Encemine'ye ulaştırıldığı ve buradan İstanbul'a döndüğü bildirildi.
Nijer'de 26 Temmuz'daki askeri darbenin ardından hava sahasının kapanması nedeniyle ülkede kalan Türk Hava Yolları'nın (THY) 7 kişilik ekibinin İstanbul'a ulaştığı bildirildi.
THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, 27 Temmuz'da meydana gelen politik huzursuzluk sonucu Nijer'in hava sahasının kapandığı belirtildi.
Hava sahasının kapanması nedeniyle Nijer'de kalan 4 kabin, 2 kokpit ve 1 teknisyenden oluşan ekibin otellerinde ve güvenli bölgede tutulduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Dışişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda düzenlenen sefer ile 3 Ağustos'ta çalışma arkadaşlarımız güvenli bir şekilde Çad'ın başkenti Encemine'ye ulaştırılmıştı. Arkadaşlarımız TK 642 Encemine-İstanbul seferiyle bu sabah saat 10.20'de İstanbul'a dönmüşlerdir."