Tunca Nehri'de Temizlik Çalışmaları

Son Güncelleme:

Tunca Nehri, DSİ 11.Bölge Müdürlüğü ekiplerince temizleniyor.

Tunca Nehri, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince temizleniyor.


DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunca Nehri'nde biriken malzemelerin temizlediğini söyledi.


Bölge müdürlüğüne bağlı diğer illerdeki iş makinelerini de temizlik için Edirne'ye getirdiklerini anlatan Algın, "Makine programımızın uygun olduğu bir dönemde çalışmalara başladık. Tunca Köprüsü'nün her iki yakasındaki 1 kilometrelik alanda temizlik çalışması yapıyoruz. Temizlik, Tunca'daki taşkın geçişlerinde faydalı olacak ve suyun biraz daha hızlanmasını sağlayarak kirliliği önleyecek" dedi.


Öte yandan, Meriç Nehri'ndeki kum birikintilerinin de temizlenerek sosyal tesislerin bulunduğu alandaki kıyı şeridine taş kaplama yapıldığını ifade eden Algın, çalışmaların 10 Ekim'e kadar tamamlanacağını kaydetti.


Muhabir: Gökhan Balcı/ Cihan Demirci


Yayıncı: Berin Alpaslan - EDİRNE

Kaynak: AA