Türk Faytoncular, Başbakan Erdoğan'ı Otelinin Önünde Bekliyor

Son Güncelleme:

ABD'de Faytonculuk Yaparak Okul Masraflarını Çıkaran Türk Öğrenciler, Kaldığı Otelin Önünde Çalıştıkları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Gezdirmekten Gurur Duyacaklarını Söylediler.

ABD'de faytonculuk yaparak okul masraflarını çıkaran Türk öğrenciler, kaldığı otelin önünde çalıştıkları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı gezdirmekten gurur duyacaklarını söylediler.


Başbakan Erdoğan, Washington'da torunu Ömer Tayyip'i gördükten sonra New York'a geldi. Dünyaca ünlü Central Park'ın hemen karşısındaki Ritz Carlton Oteli'ne yerleşen Erdoğan, bugün resmi temaslarına başlayacak. Geceliği bin dolardan fazla olan otelin önünden ise aralarında Türkler'in de olduğu faytoncular müşteri alıyor. Müşterilerine 40 dolara Central Park'ı gezdiren faytonculardan Türk Kadir Aydoğdu, bir yandan master yaptığını bir yandan da bu işle uğraştığını belirtti. Erdoğan'ın kaldığı otelin her


odasında teleskop olduğunu, böylece konukların Central Park'ı izleyebildiğini söyleyen Aydoğdu, aldıkları müşterilere bunu özellikle anlattıklarını ifade etti. Erdoğan'ı gezdirmekten gurur duyacağını ifade eden Türk faytoncu, aylık gelirinin ise 3 bin doları bulduğunu ve bunun tüm masraflarını karşıladığını söyledi.


Diğer faytoncu Arif Okutucu ise, 2 yıl önce New York'a geldiğini ve 3 aydır bu işi yaptığını anlattı. Okutucu, "Başbakanımız bu otelde kalacak. Onu görünce bir selam çakmak isteriz" diye konuştu.


(HSN-SŞ-SŞ-OK-D)

Kaynak: İHA