"Türkiye Suriye'ye Girerse Parçalanır"

Son Güncelleme:

İran medyası, Suriye konusunda Türkiye'ye yönelik ağır eleştirilerini sürdürüyor.

İran'dan yayın yapan Press TV, ABD'nin dış politikasına eleştirel tutumuyla dikkat çeken ABD'li yazar ve tarihçi Webster Griffin Tarpley ile yaptığı mülakatta Türkiye'nin "savaş tehditleri"ne dikkat çekerken Tarpley, Türkiye'nin, Suriye'de "tampon bölge" kurması halinde bunun, "modern Türkiye'nin parçalanmasına yol açacak, büyük çapta bölgesel savaşa doğru dev bir adım olacağını" iddia etti.


Press TV tarafından yayımlanan mülakat sırasında yöneltilen, "Türkiye'nin savaş tehditleri ile birlikte dikkate alındığında Suriye'deki silahlı isyan bastırılırsa yabancı bir müdahale olur mu?" sorusuna; "Bu, şimdi var olan büyük tehlikedir" karşılığını veren Tarpley, İstanbul'da kısa bir süre önce yapılan "Suriye'nin Dostları" konferansı içinse "Gerçekten Suriye'nin düşmanları konferansı" nitelemesini yaptı.


Tarpley, Türkiye'nin, Suriye'de tampon bölge kurmak gibi bir girişimde bulunabileceğini öne sürerken bunun, "modern Türkiye'nin parçalanmasına yol açacak, dev bir adım olacağını" sandığını da belirtti.


Suriye'nin, Türk topraklarına ateş attığı iddiasına Türk yetkililerinden "öfkeli" açıklamalar geldiğini söyleyen Tarpley, "Açık ki onlar için oldukça zararlı olacak bir duruma sürüklenmemek için soğukkanlılıklarını korurlarsa iyi ederler"şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA