Putin, Hollanda Başbakanı Rutte'ye Başsağlığı Diledi

Son Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna'da düşen yolcu uçağında çok sayıda Hollanda vatandaşının hayatını kaybetmesi dolayısıyla Hollanda Başbakanı Rutte'ye başsağlığı diledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da düşen yolcu uçağında çok sayıda Hollanda vatandaşının hayatını kaybetmesi dolayısıyla Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye başsağlığı diledi.


Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Putin'in kazada ölenlerin yakınları başta olmak üzere Rutte nezdinde tüm Hollanda halkına başsağlığı dileklerini ilettiği belirtildi.


Açıklamaya göre, Rutte ile konuşan Putin, "Meydana gelen bu kaza Ukrayna'da yaşanan krizin barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Kazanın tüm detaylarının tarafsız bir şekilde araştırılması gerekiyor" dedi.


Öte yandan, kazada hayatını kaybedenler anısına Malezya ve Hollanda'nın Moskova Büyükelçilikleri önüne sabah erken saatlerde çiçekler bırakıldı.


Ukrayna'nın Rusya sınırı yakınına dün düşen Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağında 283 yolcu ve 15 kişilik mürettebat bulunuyordu. İlk belirlemelere göre, yolcular arasında 173 Hollandalı olduğu açıklanmıştı.


Kaynak: AA