Ukrayna'daki Gelişmeler

Son Güncelleme:

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, Rusya Devlet Başkanı Putin'in "kriz çözümü planını" değerlendirdi: "Putin tarafından teklif edilen herhangi bir plana güvenilemez"

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Donbas krizinin çözümü için teklif ettiği 7 maddelik istikrar planını, "Rusya yanlısı ayrılıkçıları kurtarma planı" olarak nitelendirdi.


"Putin tarafından teklif edilen herhangi bir plana güvenilemeyeceğini" belirten Başbakan Yatsenyuk, "Bu bir sonraki plan, NATO zirvesinden önce dünya toplumunu aldatma ve AB tarafından Rusya'ya yönelik uygulanacak kaçınılmaz yeni yaptırımlar ile ilgili yeni kararları önleme deneyidir" diye konuştu. Yatsenyuk, Putin'in asıl planının Ukrayna'nın yok edilmesi ve SSCB'nin yeniden inşası olduğunu ileri sürdü.


Başbakan Yatsenyuk, Cenevre, Normandiya, Berlin ve Minsk'te uzlaşılan tüm anlaşmaların Rusya tarafından ihlal edildiğini hatırlatarak Ukrayna krizinin çözümünün tek aracının Ukrayna topraklarından Rusya silahlı kuvvetlerinin ve paralı askerlerinin tahliyesi olduğunu ifade etti.


Yatsenyuk, saldıran tarafın durdurulması için NATO ve AB kararlarını beklediğini belirtti. - Kiev

Kaynak: AA