Ukrayna, enerji tesislerini korumak için çok düzeyli önlemler alacak
Ukrayna hükümeti, enerji tesislerine hava savunma sistemleri ve ekipmanlarını içeren bir 'koruyucu kalkan' getireceğini duyurdu. Enerji Bakanı German Galuşçenko, Ukrayna'nın dünyada enerji tesislerini bu şekilde koruyan ilk ülke olacağını belirtti. Rusya tarafından düzenlenen saldırılar nedeniyle Ukrayna'nın enerji tesislerinin büyük zarar gördüğünü ifade eden Galuşçenko, Avrupa'da ekipman stoklanmasının önemini vurguladı. Ayrıca, Ukrayna'nın enerji altyapısına uluslararası denetim sağlanması gerektiğini söyledi. Ekim 2022 ile Mart 2023 arasında Ukrayna'nın enerji tesislerinin yaklaşık yarısının hasar gördüğü bildirildi.
KİEV, 31 Ekim (Xinhua) -- Ukrayna hükümet basın servisinin Pazartesi günü Enerji Bakanı German Galuşçenko'ya dayandırdığı haberine göre ülke, enerji tesislerine çok düzeyli koruma getirecek.
Galuşçenko, Ukrayna'nın enerji altyapısı üzerindeki "koruyucu kalkanın" hava savunma sistemleri ve ekipmanlarını içereceğini ve Ukrayna'nın dünyada enerji tesislerini bu şekilde koruyan ilk ülke olacağını söyledi.
Rusya tarafından düzenlenen saldırıların Ukrayna'daki enerji tesislerine büyük zarar verdiğini kaydeden bakan, bu tesislerin onarımı için Avrupa'da ekipman stoklanmasının önemini vurguladı.
Galuşçenko ayrıca Ukrayna'nın enerji altyapısına yönelik uluslararası denetimin sağlanması gerektiğini vurguladı.
Ukraynalı yetkililere göre, Ekim 2022 ile Mart 2023 arasında Ukrayna'nın enerji tesislerinin yaklaşık yarısı hasar gördü.