Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Son Güncelleme:

Geçici Devlet Başkanı Turçinov: “Uygar devletler eli kana bulaşmış suçlularla müzakere yapmaz”

Ukrayna'nın geçici Devlet Başkanı Aleksandr Turçinov, uygar devletlerin eli kana bulaşmış suçlularla müzakere yapmayacağını söyledi.


Turçinov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "hükümet ile ayrılıkçılar arasında diyaloğun yapılması gerektiğine" ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak, Ukrayna hükümetinin ülkenin doğusunda hiçbir zaman intikam güden operasyonlar gerçekleştirmediğini kaydetti. Turçinov, kolluk kuvvetlerinin, insanları öldüren, işkence yapan ve kaçıranlara karşı gerçekleştirdikleri operasyonlar çerçevesinde vatandaşların hayatlarını koruduğunu vurguladı.


Hükümetin amacının, bağımsız ve demokrat Ukrayna'da istikrar ve ekonomik kalkınmayı sağlamak, barış, huzur ve güvenliği temin etmek olduğunu kaydeden Turçinov, "Ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumamız ve geçici olarak işgal edilen topraklarımızı kurtarmamız gerekir" ifadesini kullandı.


Turçinov, hükümetin Ukrayna'nın kalkınmasına ilişkin müzakere yapmak isteyenlerle diyaloğa hazır olduğunu ifade ederken, "Biz bu meseleleri Donetsk ve Lugansk illeri yerel yöneticileri, aktivistler ve işadamlarıyla müzakere etmeye hazırız. Ancak uygar devletler eli kana bulaşmış silahlı suçlularla müzakere yapmaz. Yasalara göre, onlar etkisiz hale getirilmeli" ifadesini kullandı. Turçinov, doğu bölgelerinde yaşayanlar için ilan edilen aftan, sadece gönüllü olarak silah bırakacak ve işgal ettikleri binaları terk edecek, cinayet ve diğer ciddi suçlara karışmamış olanların yararlanabileceğini belirtti. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA