Üniversitedeki Durak Kabinleri Sökülecek

Son Güncelleme:

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi TÜ Rektörlüğü'nden gelen talep üzerine Balkan Yerleşkesi'ndeki bulunan durakların kabinlerinin söküleceğini bildirdi.

Sedefçi, yaptığı yazılı açıklamada, duraklardaki kabinlerin sökülmesi için rektörlüğün ocak ayında belediyeye ihbarname gönderdiğini belirtti.

Tıp Fakültesi Hastanesi'nin de bulunduğu yerleşkede vatandaşların ve öğrencilerin mağdur olacak olmasına üzüldüklerini ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti:

"Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde vatandaşlarımızın mağdur olacak olması Edirne Belediye Başkanlığı olarak bizleri de üzmektedir. Ancak, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'nden tarafımıza gelen 17 Ocak 2014 tarihli ihtarnameyi uygulamak durumundayız. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, mevcut alanda bulunan otobüs duraklarının bağlı olduğu kabinlerin iç kısımlarında bulunan reklamların  kendilerinin izni olmaksızın asıldığını öne sürerek, ulaşım maksadının dışında kullanıldığını iddia etmiştir.

Otobüs durak kabinleri,  iç kısımlarında bulunan reklam panoları ile bir bütün halindedir. Reklam bölümlerinin kaldırılması,  durak kabininin kaldırılmasını zorunlu kılmaktadır. Bundan dolayı vatandaşlarımızın mağduriyeti söz konusu olabilecektir ve bu durum bizleri de üzecektir. Ancak, Edirne Belediyesi olarak gelen ihtarname doğrultusunda hareket etmek durumundayız."

Kaynak: AA