Uşak'ta "Çocuklarda ve Gençlerde Şiddet, Saldırganlık ve Suçluluk Duyguları Açısından Okul Yönetimi...
Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ve okul aile birliği üyelerine yönelik düzenlenen "Çocuklarda ve Gençlerde Şiddet, Saldırganlık ve Suçluluk Duyguları Açısından Okul Yönetimi ve Velilerin Sorumlulukları Nelerdir" konulu...
Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ve okul aile birliği üyelerine yönelik düzenlenen "Çocuklarda ve Gençlerde Şiddet, Saldırganlık ve Suçluluk Duyguları Açısından Okul Yönetimi ve Velilerin Sorumlulukları Nelerdir" konulu konferans düzenlendi.
Kız meslek Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Hayat Boyu Eğitim Gelişim Derneği (HEGEM) Genel Başkanı Adem Solak katıldı.
Konferans öncesi açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, okullardaki şiddet olaylarını önlemek amacıyla bir dizi çalışma yürüteceklerini söyledi. Zaman Zaman öğrencilerin karıştığı şiddet olaylarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Ömer Bulut, "Şiddeti önlemede başarılı olabilmek için öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğini sağlamak zorundayız"dedi.
Okullarda şiddetin önlenmesinde okul aile birlikleri ve okul yöneticilerine önemli görevler düştüğünü belirten Bulut, önümüzdeki dönemde şiddetin önlenmesi için yapılacak çalışmaları gözden geçirmek için toplantılar yapacaklarını kaydetti.
HEGEM Genel Başkanı Adem Solak ise konferansta yaptığı sunumda, çocukların karıştığı şiddet olaylarında artış gözlendiğini ifade etti.
Türkiye'de son beş yılda suç olaylarında artış olduğunu ve artışın pek çok Avrupa ülkesinden daha fazla olduğunu ifade eden Solak, şunları dile getirdi:
"Toplum olarak biz şiddetin ne anlama geldiğini bilmiyoruz. Son yıllarda çocukların karıştığı suç oranlarında AB ülkelerini geçtik. Şiddete eğilimde de ciddi bir artış var. Toplum olarak artık bu meseleyi farklı bir açıdan bakmanın zamanı geldi. Şiddeti önlemek için tüm okullarımızın risk haritaları oluşturması gerekiyor. Bu konuda bizim hazırladığımız 500 sayfalık bir rapor var. Bu rapor meclise sunuldu ve kabul edildi. Bu rapora göre her okul yada ilin risk haritalarını çıkarması gerekiyor. Ancak birkaç istisna dışında hiçbir okulumuz yada ilimiz risk haritalarını belirlemedi. Risk haritalarını belirlemeden şiddeti önleyemeyiz."
- UŞAK