Uzay Kuvvetleri 2911' ve 8 Yeni Film Vizyonda

Son Güncelleme:

Sinemalarda bu hafta 9 yeni film vizyonda.

UZAY KUVVETLERİ 2911


Albatros uzay istasyonundan Savarona uzay mekiğiyle yola çıkan Murat Kaptan ve mürettebatının ölüm kalım mücadelesiyle dolu maceralarını izliyoruz filmde. Murat Kaptan'ın komutasında bulunan ve bilim adamlarından oluşan mürettebat, uzayın tehlikeli ve henüz keşfedilmemiş ve dokuzuncu sektör olarak bilinen bölümüne doğru yola çıkarlar. Yolculuğun amacı, dokuzuncu sektörde bulunan bir nebuladan partikül ve gaz örnekleri toplamaktır. Ancak bu göründüğü kadar kolay değildir ve evrenin kaderi bu mürettebatın yolculuğunu ve araştırmasını sağ salim tamamlayabilmesine bağlıdır.

GODZİLLA


Devasa canavar Godzilla uykusundan uyanıp kendisine yapılanların intikamını almak harekete geçiyor! Önümüzdeki dönemin merakla beklenen yapıtlarından olan filmin senaryo ekibinde David Callaham ('The Expendables'), David S. Goyer ('The Man of Steel'), Max Borenstein ('Seventh Son') ve Frank Darabont ( 'The Walking Dead') bulunurken yönetmenliğini, Monsters filmiyle tanıdığımız Gareth Edwards üstleniyor.

YASAK BÖLGE


Detroit kentinin en güzel günlerinden geriye sadece, azılı suçlulara karargah olan tuğla binalar, evler kalmıştır. Suçlularla başa çıkamayan güvenlik güçleri, şehrin geri kalanını koruma altına almak için bu tuğla evlerin çevresini devasa duvarlarla örmüştür. Damien Collier ise tüm bu suç ağındaki yolsuzluklarla mücadele etmeye çalışan bir gizli polistir. Eski bir mahkum olan Lino ise artık dürüst yaşamak uğruna mücadele verir. Detroit uyuşturucu mafyasının lideri Tremaine, bir plan doğrultusunda Lino'nun sevgilisini kaçırır. İşler Lino’nun boyunu aşınca çareyi Damien’den yardım istemekte bulur. Damien gönülsüz biçimde Lino’nun isteğine cevap verir ve kendisini tüm şehri allak bullak edecek sinsi bir planın içinde bulur… 2013’ün Kasım ayında hayatını kaybeden Paul Walker'ın başrolde olduğu aksiyon ve suç filminin yönetmenliğini Camilie Delamarre üstlenirken, kadroda aynı zamanda RZA ile David Belle de yer alıyor.

OCAK AYININ İKİ YÜZÜ


Yıl 1962. Parmakla örnek gösterilen bir Amerikalı çift olan Chester MacFarland ve eşi Colette, Atina’ya seyahat ederler. Akropolis’i gezerken tur rehberi olarak çalışan Rydal ile çalışırlar. Colette'nin güzelliğine kapılan ayrıca Chester'ın zenginliğinden etkilenen Rydal çiftin akşam yemeği davetini kabul eder. Fakat Rydal çiftin kaldığı otele gittiğinde her şeyin dışardan göründüğü gibi olmadığını kısa sürede fark edecektir. Chester, baygın yatan bir adamı sürüklemek için kendisinden yardım isteyince Rydal bu Amerikalı çiftin sakladığı karanlık sırlara doğru çekilecektir. Yönetmenliğini ve senaristliğini İran asıllı Hossein Amini’nin üstlendiği filmin kadrosunda Kirsten Dunst, Oscar Isaac ve Viggo Mortensen gibi yıldızlar, ayrıca Yiğit Özşener gibi Türk oyuncular da yer alıyor.

İKSİR


Keremcem ve Buse pek çok kardeş gibi hiç anlaşamayın ve sürekli didişen bir ikilidir. Dedeleri ise anlaşamamalarına çok üzülür. Yalnız bu dedenin bir farkı vardır, iki kedi, bir köpek ve bir horozla yaşayan dedeleri, kendi icat ettiği bir iksir sayesinde tüm hayvanlarla konuşabilmektedir! Keremcem ve Buse'nin kavga etmemesi için bir plan yapan dedeleri, hayvanlarını bir hafta sonu için emanet eder. İki kardeş istemeyerek olsa mecburen kabul ederler ama başlarına gelecek maceralardan hiç haberleri yoktur!


Başrolünde sevilen şarkıcı Keremcem ile Cansu Tosun'un yer aldığı film, Türkiye sinemasında bir ilke imza atıyor. İlk kez gerçek kişiler ve animasyon karakterlerinin aynı filmde yer aldığı yapım, sinemamızda daha önce denenmemiş olanı uyguluyor. Tamamen Türkiye yapımı olan ve animasyon çalışmaları bir yıllık bir çalışma sürecinde tamamlanan''İksir''in diğer önemli rollerinde Oğuz Oktay, Seda Güven, Bülent Şakrak ve Bülent Çolak gibi deneyimli isimler yer alıyor.

SENİNLE YAŞIYORUM


akın gelecekte İngiltere'de geçen film, buradaki akrabalarının yanına bir süre yaz tatiline gelen Amerikalı genç kız Daisy'nin öyküsünü anlatıyor. Kendisini bir süre dinlenmeye adayan Daisy, yakışıklı ve çekici Edmund ile yakınlaşır. Fakat aşk dolu sıcak yaz günleri birden televizyondan yükselen savaş haberleri ile allak bullak olacaktır. Avrupa kıtası, yaklaşan 3. Dünya Savaşı'nın nükleer tehdidi ile karışmıştır ve İngiltere bu savaşta baş aktörlerden biri olma yolundadır. Tam en güzel günlerini yaşadığını düşünen Daisy şimdi hayatta kalma mücadelesi verecektir... Yönetmenliğini Kevin Macdonald'ın üstlendiği filmin başrollerini genç oyuncularSaoirse Ronan ve George MacKay paylaşıyor.

KAÇIŞ


Komedi ve aksiyon türündeki film, iki kuzenin başına gelen talihsizlik dolu macerayı konu ediniyor. Kaan ve Fikret üniversiteden mezun olduktan sonra, iş bulma amacıyla Ankara'dan İstanbul'a giderler. Ancak burada şansları yaver gitmez ve paraları da bittiğinde Ankara'ya geri dönme kararı alırlar. Otostop çekerek başladıkları bu yolculuk, bir mafya liderinin sevgilisi olan Sanem'le birlikte bir arabaya binmeleriyle birlikte kontrolden çıkar. Sanem, yüklü bir miktarda parayla kaçmakta ve peşine düşen mafyadan kurtulmaya çalışmaktadır. Macera dolu yolun sonu Ankara'ya varır ancak buradaki mafya ve emniyet de olaylara dahil olur ve işler iyice karışır.

DÜŞMAN


Üniversitede tarih dersleri veren Adam, okul ve ev arasında gidip gelen monoton hayatına en azından bir kız arkadaş sığdırmayı başarmıştır. Bir gün bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bir film izler ve o filmde kendisine çok benzeyen birisini görerek, bu oyuncunun peşine düşer. Adam artık, kendisine ikizi kadar benzeyen Anthony'nin de hayatının bir parçasıdır, tabii Anthony de onunkinin.


Yönetmenliğini Denis Villeneuve'nin üstlendiği gerilim filminin senaryosunu ünlü yazar José Saramago'nun romanından uyarlayan isim ise Javier Gullón. Kadroda Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent ve Sarah Gadon gibi isimler yer alıyor.

FRANK


Lenny Abrahamson'ın yönettiği ve Michael Fassbender, Maggie Gyllenhaal ve Scoot McNairy'nin başrolünde yer aldığı Frank, genç bir müzisyen olan Jon'un Frank'in liderliğindeki ilginç bir müzik grubuna katılmasından sonra yaşanan komik maceraları anlatıyor. Jon, kendi gözüyle, grupla yaşadıklarına tanıklık etmemizi sağlıyor. Fassbender, grubun lideri (ve aynı zamanda filme adını veren) Frank olarak karşımıza çıkıyor. Bir müzik grubunun sahip olabileceği en ilginç figürlerden biri olan Frank grup içerisinde oluşturduğu enteresan kurallar bütününü, taktığı büyük maskesi ile tamamlıyor. Filmin hikayesi İngiliz punk grubu The Freshies'in üyelerinden ilham alıyor.


Kaynak: İHA