Diyarbakır Valisi Kıraç, Gazetecilerin Gününü Kutladı

Son Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla yemekte buluştu. Yemeğin ardından konuşan Vali Kıraç, Türkiye'de ölümlerin olmadığı çatışmaların yaşanmadığı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

"GEÇEN YILKİ TABLO GELECEĞE ÜMİTLE BAKMADA ÇOK ÖNEMLİ ETKEN OLDU"

Geçen yıl çözüm süreciyle yaşanan tablonun geleceğe ümitle bakmak için çok önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Vali Kıraç, "Çözüm sürecinin kalıcı hale geldiği, farklı kültür ve medeniyetin yaşadığı bu coğrafyada yeniden bu farklılıkların kendi renkleriyle yaşadığı bir yıl olmasını diliyordum. Bunun için halkı basına ve bize önemli görevler düşüyor" dedi.

GAZETECİLERDE VALİ KIRAÇ'IN '10 OCAK İDARECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Daha sonra konuşan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek de, gazetecilerin gününü kutladıktan sonra tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekerek, basın özgürlüğünü savunan meslektaşlarının bırakılmasını istedi. Etkinliğin sonunda Vali Kıraç, gazetecilerin gününü tek tek kutlarken, gazeteciler de Vali Kıraç'ın 10 Ocak İdareciler Günü'nü kutlamayı ihmal etmedi.

Kaynak: Temsilci