Vatandaş Sıcaklardan Parklara Sığındı
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sıcakların 40 dereceyi bulduğu kent merkezinde, vatandaşlar sıcakların etkisinden korunmak için parklara ve gölgelik yerlere sığınmaya başladı.
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sıcakların 40 dereceyi bulduğu kent merkezinde, vatandaşlar sıcakların etkisinden korunmak için parklara ve gölgelik yerlere sığınmaya başladı.
Sıcak havanın etkili olmaya başladığı Akçakale ve Harran ilçelerinde vatandaşlar, kendilerini parklara ve serin yerlere atmaya başladı.
Türkiye'de sıcak havanın en yüksek seviyede yaşandığı illerden biri olan Şanlıurfa'nın Akçakale ve Harran ilçelerinde Mayıs ayıyla birlikte sıcaklıklar biraz daha yükseldi. Sıcaklığın mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrettiği Akçakale ilçe merkezinde, bugün sabah saatlerinden itibaren sıcaklığın kendisini hissettirmeye başlaması ile birlikte sıcaklar 40 dereceye kadar çıktı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, öğle saatlerinde evlerinde veya park ve bahçelerdeki gölgeliklerde zaman geçirirken, imkan bulanlar havuzlarda veya kerpiç evlerde serinlemeye çalışıyor.
Bahar mevsiminin serin ve yumuşak havasının yerine yaz sıcaklarının hissedilmeye başladığı ilçede, önümüzdeki günlerde sıcakların daha da artacağı ifade ediliyor. - ŞANLIURFA