Ve Bal-Kes Süper Lig'de!

Son Güncelleme:

1974-75 sezonunda 1. Lig'de mücadele eden Balıkesirspor, tam 39 yıl sonra Süper Lig'e yeniden yükseldi.

PTT 1. Lig'de son hafta da oynandı ve Süper Lig'e çıkma hakkını elde eden iki takım belli oldu. Play-off oynayacak takımlar da son maçların ardından belli olurken, 4 takım ise PTT 1. Lig'e veda etti.


ŞAMPİYON İBB


Bir sezon önce Süper Lig'de PTT 1. Lig'e düşen İstanbul BB, ligi haftalar öncesinden şampiyon bitirmeyi garantileyerek adını yeniden Süper Lig'e yazdırdı. Ligin son haftasında ikincilik yarışı veren Balıkesirspor'a konuk olan İBB, maçı kaybetmesine rağmen en yakın rakibine tam 5 puan fark atarak ligi lider bitirdi. Cihat Arslan yönetimindeki İstanbul temsilcisi gelecek sezon Büyükşehir Belediye'den ayrılacak.


BAL-KES 39 SENE SONRA!


Lig lideri İBB'yi deviren Balıkesirspor ise ligi 73 puanla ikinci sırada bitirdi ve Orduspor ile verdiği ikincilik yarışını kazanarak adını tam 39 sene sonra yeniden Süper Lig'e yazdırdı. Daha önce sadece 1 sezon en üst ligde mücadele eden Balıkesirspor'un hedeflerinde bu sefer ligde kalıcı olmak yer alıyor.


PLAY-OFF'TA YİNE HEYECAN DORUKTA


PTT 1. Lig'i 3. bitiren Orduspor, ligi 6. sırada noktalayan Mersin İdmanyurdu ile Süper Lig'e yükselmek için mücadele edecek. Ligi 4. sırada bitiren İç Anadolu temsilcisi Ankaraspor ise, lig 5. sırada noktalayan Samsunspor'a karşı Süper Lig bileti için mücadele edecek.


PTT 1. Lig Play Off Yarı Final 1. Müsabakaları 9 Mayıs 2014 Cuma günü, rövanş müsabakaları ise 13 Mayıs 2014 Salı günü oynanacak. Final müsabakası ise 18 Mayıs 2014 Pazar günü yapılacak. Müsabakaların başlangıç saatleri ve Final müsabakasının yeri önümüzdeki günlerde açıklanacak. Bu maçların ilk ayaklarında ligi 6. ve 5. sırada bitiren ekipler ev sahibi olacaklar.


4 TAKIMDAN PTT 1. LİG'E VEDA


Oldukça çekişmeli geçen bu sezonun ardından tam dört takım ise PTT 1. Lig'e veda etti. Ligi son sırada bitiren Kahramanmaraşspor, 18. Tavşanlı Linyitspor, 17. 1461 Trabzonspor ve 16. Fethiyespor gelecek sezon 2. Lig'de mücadele edecek.


Kaynak: Goal.Com