Vergi Haftası
Vergi Haftası nedeniyle Cizre Vergi Dairesi Müdürü Seyfettin Şimşek, Kaymakam Şenol Koca'yı ziyaret etti.
Vergi Haftası nedeniyle Cizre Vergi Dairesi Müdürü Seyfettin Şimşek, Kaymakam Şenol Koca'yı ziyaret etti.
Kabulde konuşan Koca, Şırnak'ın gergi gelirlerinde Türkiye'nin 61'inci ili olduğunu ve bu vergilerin ilçe bazında büyük bir çoğunluğunun Cizre'den toplandığını söyledi.
Cizre olarak 2012 vergi gelirlerinin 43 milyon lira olduğunu belirten Koca, şöyle dedi:
"43 Milyon liralık gelir yeterli değil. Bundan sonraki çalışmalarda daha etkin bir vergi denetimi ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Cizre'ye yapılacak yatırımların önünde herhangi bir engel yok. Yapılan teşviklerle birlikte 5 trilyon liralık bir yatırım 10 sene içerisinde 6 trilyon olarak yatırımcılarımıza geri dönecek. Bununla birlikte OSB'mizin alt yapısı tamamlandı. Kısa bir süre sonra da kapısının ihalesi yapılacak, ihata duvarlarıyla alakalı inşallah DİKA'da inşallah buna katkı yapacak. Yatırımcıları buraya yatırım yapmaya bekliyoruz. Yatırımcılar için OSB'de yeterince yerimiz var. Bu kadar teşvik programı hazırlandıktan sonra OSB'yi hazır bir yere yatırım yapmayanlar belli bir noktadan sonra bu yatırımları yapmadıkları için pişman olacaklar."
Şimşek de, vergi ödemelerinin bazı ülke anayasalarında bir onur olarak ifade edildiğini, kendilerinin de bu ilkeden hareketle herkese bunu yaymayı düşündüklerini kaydetti.
Muhabir: Abidin Yel/Nail Kadırhan
Yayıncı: Behçet Güngör - ŞIRNAK