Yanan Ciğerlerimiz!...

Son Güncelleme:

Ula'da Ormana Sıçrayan Yangın 2 Hektar Tarım Arazisi ile 7 Hektarlık Alandaki Kızılçam Ağaçlarını Kül Etti.

MUĞLA'nın Ula İlçesi'ne bağlı Gölcük Köyü yakınlarındaki bir tarım arazisinde çıkan ve ormana da sıçrayan yangın 2 hektar tarım arazisi ile 7 hektarlık alandaki kızılçam ağaçlarını kül etti. Sarp arazideki söndürme çalışmaları sırasında düşen iki orman işçisi ile bir köylü yaralandı.


Ula'ya bağlı Gölcük Köyü, Yılanlı Dağları, Kabakçılar Mevkii'ndeki bir tarım arazisinde, dün saat 20.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangın, yakındaki ormanlık alana da sıçradı. Bölgeye, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 14 arazöz, 3 iş makinesi ve 150 orman işçisi sevk edildi. Alevlerin bulunduğu bölgeye yol olmaması nedeniyle orman işçileri ile 100 kadar köylü balta, kazma ve küreklerle söndürme çalışmalarına destek verip, arazözlerin geçebilmesi için canla başla mücadele etti.


Gölcük Köyü Muhtarı Duran Kocakulak'ın söndürme çalışmalarını yönettiği yangın, dört saat sonra rüzgarın etkisini kaybetmesiyle birlikte kontrol altına alınabildi. Karanlıktaki söndürme çalışmaları sırasında sarp arazide düşen iki orman işçisi ile bir köylü çeşitli yerlerinden yaralandı. Soğutma çalışmaları sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Yangında, 2 hektar tarım arazi ile 7 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.


Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, "Yangının çıktığı bölgede arazi koşullarının çok zor olması ve şiddetli rüzgar nedeniyle ekiplerimiz başlangıçta zor anlar yaşadı. Hızlı müdahale ile alevleri olabilecek en kısa zamanda söndürdük. Köylülerinde yardımları inkar edilemez. Kendilerine duyarlılıktları için teşekkür ediyorum. Yangının çıkış nedeni arıştırılıyor. İnsan kaynaklı olabileceğini düşünüyoruz" dedi.


Yaşar ANTER/ ULA/ DHA

Kaynak: DHA