Yasaklı yılların türküsü 'Buğdayın Türküsü'

Son Güncelleme:

Yeni Türkü'nün ilk albümü 'Buğdayın Türküsü' 33 yıl sonra Ada Müzik'ten yayınlandı.

12 Eylül'den Bir Türkü 'Buğdayın Türküsü'

Yeni Türkü'nün ilk albümü olan ''Buğdayın Türküsü'' Ada Müzik'ten yayınlandı. Albüme Can Dündar imzalı, yapım sürecini tanıklarıyla anlatan belgesel DVD'si de eşlik ediyor.

Türkiye'nin önemli gruplarından Yeni Türkü'nün ilk albümü 'Buğdayın Türküsü' tıpkı basım olarak yeniden Ada Müzikten yayınlandı. Yayınladığı dönem yasaklı muamelesi gören ve dinleyicilere ulaşmayan albüme Can Dündar imzalı dönemin tanıklarının anlatılarından oluşan bir belgesel de eşlik ediyor.

'Buğdayın Türküsü'nde çok önemli şarkılar yer alıyor. Pablo Neruda'nın 'Canto General' isimli eserinin ''fugitivo'' isimli bölümünden alınmış kısmının Türkçeye çevirisi Hilmi Yavuz tarafından yapılmış. Albümde Can Yücel'den 'Sardunya'ya Ağıt ve İşçi Marşı', Yaşar Miraç'tan 'Bekçi Kazım'ın Türküsü', 'Özgürlük', 'Bir Ölü Daha Geçti', Nazım Hikmet'ten 'Mapushane Kapısı', 'Beyazıt Meydanı'ndaki Ölü ve Sen', Kemal Burkay'dan 'Sonbahar'dan Çizgiler' şiirleri Selim Atakan besteleriyle buluşuyor.

Albümdeki 11 şarkının 10'u Selim Atakan imzası taşıyor. 'Gelincik' adlı sözsüz şarkının bestesi ise Derya Köroğlu'na ait. Kayıt ve Miks, Ümit Eroğlu tarafından, Ümit Eroğlu Stüdyosu, Kavaklıdere, Ankara da 1979 yılında yapıldı. Masteringi Muammer Tokmak ve Derya Köroğlu, İstanbul Stüdyo Marşandiz de 2000 yılında gerçekleştirdi. Fotoğraflar, ön, arka kapak illüstrasyonları ve tasarım ise Yılmaz Aysan tarafından 1979, 2013 yıllarında yapıldı.

Kaynak: Bültenler