Yaşlılar Haftası

Son Güncelleme:

Uşak Kent Konseyi tarafından "Yaşlılar Haftası" nedeniyle düzenlenen etkinlikte Uşak Huzurevi'nde kalan 10 yaşlı Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde (TB2L) dün oynanan Uşak Üniversitesi Belediyespor - Tire Belediyesi maçını tribünden izledi.

Uşak Kent Konseyi tarafından "Yaşlılar Haftası" nedeniyle düzenlenen etkinlikte Uşak Huzurevi'nde kalan 10 yaşlı Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde (TB2L) dün oynanan Uşak Üniversitesi Belediyespor - Tire Belediyesi maçını tribünden izledi.


Uşak Kent Konseyi, Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) ve Anadolu Ulaşım firması tarafından düzenlenen etkinlikte, Uşak Huzurevi'nde kalan ve yaşları 60 ile 85 arasında değişen 10 yaşlı huzurevinden minibüsle alınarak Anadolu Mola Tesisleri'ne getirildi.


Burada düzenlenen yemeğe katılan yaşlılar, yemeğin ardından TB2L'nde 32. Hafta'da müsabakalarından Uşak Üniversitesi Belediyespor ile Tire Belediyesi arasında oynanan maçı izlemek için Atatürk Spor Salonu'na gitti.


Spor salonu girişinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kabay tarafından karşılanan yaşlılar müsabakayı izlemek için tribünlerdeki yerlerini aldı.


Uşak Üniversitesi Belediyespor'un 80-67 galibiyetiyle sonuçlanan maç sırasında heyecanlı dakikalar geçiren yaşlılardan Mehmet Kavsiakbay (71) ilk kez böyle bir etkinliğe katıldığını belirtirken etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.


Uşak Üniversitesi Belediyespor'un daha iyi oynayarak galibiyeti hak ettiğini söyleyen Kavsiakbay, "Hayatımda ilk kez bir basketbol maçını tribünden izliyorum. Maç çok heyecanlı geçti. Kazandığımız için çok mutluyum. Bundan sonra fırsat bulduğum sürece maçlara gelmeye çalışacağım" dedi.


Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın ise Yaşlılar Haftası nedeniyle huzurevinde kalan yaşlıları farklı bir gün geçirmelerini sağlamak istediklerini kaydetti. Aydın, "Hayatlarında hiç basketbol maçını tribünden izlememiş yaşlılarımıza bu keyfi yaşatmak istedik. Onlar keyif aldılar, bizlerde onların mutlu olduğunu görünce mutlu olduk. Maçı kazandığımız için dahada sevinçliyiz" dedi.


OBAF Başkanı İsmail Atalay ise Uşak'ta basketbol sevgisinin her geçen yıl biraz daha arttığını, tribünlerde her yaştan kişinin bulunduğunu, huzurevi sakinlerini maça getirerek onları mutlu etmek istediklerini söyledi.


- UŞAK

Kaynak: AA