Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması

Son Güncelleme:

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, "Yeni eğitim, öğretim yılı inşallah ilimize bundan önceki yıllarda olduğu gibi yeni başarılar getirecektir" dedi.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, "Yeni eğitim, öğretim yılı inşallah ilimize bundan önceki yıllarda olduğu gibi yeni başarılar getirecektir" dedi.


Vali Yaman, Fahri Kasap Orta Okulu'nda İlkÖğretim Haftası dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, zil ve öğrenci sesleri ile kentin neşesinin yerine geldiğini söyledi.


Öğrencilerin dersbaşı yapması ile kentte bir hareketlilik yaşandığını belirten Vali Yaman, şöyle devam etti:


"Okullarımız öğrenci sesi olmadan, toplumumuz çocuk sesi duymadan neşeli hale gelemiyor. Yeni eğitim, öğretim yılı inşallah ilimize bundan önceki yıllarda olduğu gibi yeni başarılar getirecektir. Kırklareli, Türkiye'deki eğitim seviyesi açısından önde gelen illerden biri. Yeni eğitim, öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."


Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Merkezleri Grup Başkanı Veysel Öztürk ise ulusların gelişmişlik düzeyinin, eğitime vermiş oldukları önemle ölçüldüğünü kaydetti.


Öztürk, eğitim ve öğretimde amacın bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen, insanlığın yararına kullanabilen, dinamik öz güvenli bir nesil yetiştirebilmek olduğunu bildirdi.


Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da kentte eğitim, öğretimde kalitenin her geçen gün arttığını ifade etti.


Konuşmaların ardından, şiirler okundu okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verildi.


Tören, halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.


Muhabir: Özgün Tiran/ Salih Baran


Yayıncı: Berin Alpaslan - KIRKLARELİ

Kaynak: AA