Yeniden Çocuk Oldular

Son Güncelleme:

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde kendilerine Orta Çarşı Çocukları adını veren bir grup yetişkin, siyah önlük giyip oyunlar oynadı.

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde kendilerine Orta Çarşı Çocukları adını veren bir grup yetişkin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle siyah önlük giyip oyunlar oynayarak çocukluklarına döndü. Gruba Senegalli 24 yaşındaki Mustafa Bought da eşlik etti.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Ünye'de renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlamalarda, Ünye'deki ilkokullarda okuyan öğrencilerin yanı sıra Gürcistan'daki Türk Kolejinde okuyan öğrencileri ile yaşları 40-60 arasında değişen ve kendilerine Orta Çarşı Çocukları Grubunu adını veren yetişkinlerin de siyah önlük giyip gösterileri katılmaları ilgiyle izlendi. Gruba Senegal'den Ünye'ye gelen ve 3 aydır seyyar satıcılık yapan Mustafa Bought da eşlik etti. Okul yıllarındaki gibi siyah önlük giyen yetişkinler, mendil kapmaca ile lokomotif oyunu oynadı.


Halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin şiir okumalarının ardından kutlamalar, tören geçişi ile son buldu.

Kaynak: DHA