Zonguldak'ta Kurşun ile Yaralanan Köpek İyileşti

Son Güncelleme:

Havladığı için vurulan köpek, 2,5 aylık tedavi sonrası 'Kurşun' adıyla sağlığına kavuşturuldu.

Zonguldak'ta havladığı gerekçesiyle silahla vurulması sonucu vücuduna isabet eden 4 kurşunla yaralanan köpek, ameliyat ve tedavi sürecinin ardından iyileşti.

Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesi Cumayanı Mahallesi'nde 14 yıldır site sakinlerinin beslediği ve mahallenin adeta bir parçası haline gelen sahipsiz köpeğe, 25 Ocak'ta yoldan geçen bir araca havladığı gerekçesiyle silahla ateş edildi.

Silah sesleri üzerine dışarı çıkan mahalle sakinleri, köpeği yaralı halde buldu.

Veteriner kliniğine götürülen köpeğin yapılan muayenesinde vücuduna isabet eden 4 kurşunla yaralandığı belirlendi.

Kurtarılması için zamanla yarışılan köpek, durumu stabil hale getirildikten sonra ameliyata alındı.

Ameliyattan sonra yaklaşık 2,5 aylık tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan ve bu zamana kadar belirli bir ismi olmayan köpeğe, veterinerler ve mahalle sakinlerince "Kurşun" adı verildi.

Vatandaşlar tarafından veteriner kliniğinden alınan Kurşun, bakıldığı mahalledeki doğal ortamına bırakıldı.

"Hayvanların şiddete maruz kalması kabul edilemez"

Veteriner hekim Gökmen Koç, AA muhabirine, Kurşun'un kliniğe getirildiğinde hayati tehlikesinin bulunduğunu belirterek, muayenede hayvanın boynuna bir, ön patilerine ise üç kurşunun isabet ettiğini belirlediklerini söyledi.

İlk olarak köpeğin boynundaki kurşunu çıkardıklarını anlatan Koç, 9 günlük tedavinin ardından durumunun stabil haline getirildiğini ve ardından ameliyat edildiğini kaydetti.

Koç, köpeğin ön patisindeki kemiklerinde parçalı kırıklar olduğunu, merminin kemiği parçalayarak dışarı çıktığını dile getirerek, "Onu da plakla stabil haline getirdik, sabitledik. Yeme, içme gayet yerinde, idrar ve dışkılama da çok güzel. Hayati riski yok. Genel durumu ve kan değerleri çok iyi. Enfeksiyonu bitirdik. İnşallah hayatına kaldığı yerden sağlıklı şekilde devam edecek." diye konuştu.

Mahalle sakini Utku Çakmakçıoğlu da silah sesini duyduktan sonra dışarı çıktıklarını, can havliyle bölgeden uzaklaşan köpeği yaralı halde bulduklarını ve hemen veteriner kliniğine götürdüklerini anlattı.

Çakmakçıoğlu, köpeğin kimseye saldırmadığını ve mahallede çok sevildiğini belirterek, "Yabancılara havlayan bir köpek, arabadan indikten sonra kimseye havlamaz." dedi.

Kaynak: AA