Ankara'daki TÜBİTAK SAGE tesisinde patlama meydana geldi: 1 kişi yaşamını yitirdi - Son Dakika
3.Sayfa

Ankara'daki TÜBİTAK SAGE tesisinde patlama meydana geldi: 1 kişi yaşamını yitirdi

Ankara Valiliği, Mamak ilçesinde bulunan TÜBİTAK SAGE tesisinde patlama meydana geldiğini bildirdi. Patlamada bir kişi hayatını kaybetti.

25.09.2023 18:11  Güncelleme: 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK-SAGE) tesislerinde atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

KİMYASALLARDAN KAYNAKLI PATLAMA MEYDANA GELDİ

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Mamak'ın Gökçeyurt Mahallesi'ndeki TÜBİTAK-SAGE tesisinde saat 16.40'ta atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda 1 kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Açıklamada, patlamayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığı bildirildi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayda başka yaralanan bulunmadığını, yangının söz konusu olmadığını bildirdi.

TÜBİTAK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Patlamaya ilişkin TÜBİTAK'tan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) yerleşkesi Yakıt, Patlayıcı ve Astar Tasarım Altyapısında (YAPATA) bulunan kimyasal atık sahasında, atıkların geçici depolandığı kısımda 25.09.2023 Pazartesi günü 16.40 sularında ilk tespitlere göre kimyasal reaksiyon meydana gelmiştir. Çıkan yangında ilgili altyapıda bulunan bir çalışma arkadaşımız hayatını kaybetmiştir. Çıkan küçük çaplı yangın kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştür. Olayla ilgili gerekli adli ve idari inceleme başlatılmıştır. Çalışanımıza Allah'tan rahmet ailesine ve tüm çalışma arkadaşlarına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerine yerildi.

Ankara\'daki TÜBİTAK SAGE tesisinde patlama meydana geldi: 1 kişi yaşamını yitirdi
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - 3.Sayfa

Son Dakika 3.Sayfa Ankara'daki TÜBİTAK SAGE tesisinde patlama meydana geldi: 1 kişi yaşamını yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement