Bingöl'de meydana gelen silahlı saldırılara ilişkin açıklama yapıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Bingöl'de meydana gelen silahlı saldırılara ilişkin açıklama yapıldı

Bingöl\'de meydana gelen silahlı saldırılara ilişkin açıklama yapıldı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, farklı tarihlerde meydana gelen ve birbirleriyle bağlantılı olduğu düşünülen silahlı saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Vali Usta, 650 saatlik kamera görüntüsünün incelendiğini ve 12 şüpheli şahıs hakkında işlem başlatıldığını belirtti. Ayrıca, Bingöl Valiliği olarak organize suç örgütü niteliği taşıyan yapılanmalara müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

27.02.2024 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de farklı tarihlerde meydana gelen ve birbirleriyle bağlantılı olduğu düşünülen silahlı saldırılara ilişkin açıklama yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, 650 saatlik kamera görüntüsünün incelendiğini belirtti. Vali Usta, "12 şüpheli şahıs hakkında işlem başlatılmıştır. Soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Bingöl Valiliği olarak ilimizde bu şekilde organize suç örgütü niteliği taşıyan mafyavari yapılanmalara kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi kararlılıkla ifade ediyoruz" dedi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan'ın da katılımı ile 'Genel Güvenlik ve Asayiş' konulu basın açıklaması düzenledi. Valilik binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Usta, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşaması amacıyla her türlü suç ve suç örgütüne karşı çalışmaların devam ettiğini söyledi. Farklı tarihlerde meydana gelen ve birbiriyle bağlantılı olduğu düşünülen silahlı saldırılara ilişkin açıklama yapan Vali Usta, "İlimizde 17 Ocak 2024 tarihinde bir şahsın silahla yaralanması ve aynı tarihte meydana gelen iş yeri kurşunlama ve araç kurşunlama, 20 Ocak 2024 tarihinde iş yeri kurşunlama, 7 Şubat 2024 ve 17 Şubat 2024 tarihlerinde 6136 sayılı Kanun'a muhalefet, 12 Şubat 2024 tarihinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahlı tehdit olaylarının meydana gelmesi sonrasında Bingöl Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince ayrıntılı inceleme başlatılmıştır. Söz konusu olaylar, 29 Ağustos 2023'te meydana gelen 6136 sayılı Kanun'a muhalefet, 31 Ağustos 2023 tarihinde genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, 6136 sayılı Kanun'a muhalefet ve mala zarar verme, 27 Eylül 2023 tarihinde genel güvenliği kasten tehlikeye sokma olayları ile birlikte değerlendirilmiştir. 2024 yılında meydana gelen olaylar 2023 yılındaki olaylarla birleştirildiğinde birbirleriyle bağlantılı ve olaylara karışan şahısların birlikte hareket ettiği değerlendirilmiştir. Konu ile ilgili yapılan ön çalışmalar neticesinde olayların kalabalık gruplar arasında gerçekleştiği, olay yerinde çok sayıda boş kovan ve isabetin söz konusu olduğu, olayla bağlantısı olmayan kişilerin de araç ve iş yerlerinde zarar oluştuğu tespit edilmiştir" diye konuştu.

Özel ekip kuruldu, 650 saatlik kamera görüntüsü incelendi

Olaylara ilişkin özel ekip kurulduğunu vurgulayan Vali Usta, "Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yapılan toplantı sonucunda oluşturulan plan kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğünce konunun çok yönlü araştırılması amacıyla özel bir ekip kurulmuştur. Bununla birlikte meydana gelen olaylarda vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sarsacak eylemlerin tekrar gerçekleşmemesi amacıyla il merkezinde planlı asayiş uygulamaları gerçekleştirilmiştir. Saha çalışmaları ve teknik imkanlardan faydalanılarak yürütülen çalışmalarda yaklaşık 650 saatlik kamera görüntüsü incelenmiş, olaylarda tabanca, tüfek ve otomatik silah kullanıldığı görülmüştür. Soruşturma aşamasında şüpheli şahısların öncelikle olaylarda kullanmış oldukları araçların plakaları tespit edilmiş, sonrasında kimlik ve adres tespitleri yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Silahlar ele geçirildi, 12 şüpheli şahıs hakkında işlem başlatıldı

Yapılan operasyonlara ilişkin de bilgi veren Vali Usta, "Olaya karışan şahısların araç, iş yeri ve adreslerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlar ve dosya kapsamında il merkezinde yapılan asayiş uygulamalarında 1 adet Kaleşnikof ismiyle tabir edilen AK-47 uzun namlulu tüfek, AK-47 uzun namlulu tüfeğe ait 2 adet şarjör, 1 adet hücum yeleği, 98 adet 7.62 milimetre çapında fişek, 3 adet 9 milimetre ruhsatsız tabanca, 1 adet 7.65 milimetre ruhsatsız tabanca, 5 adet tabanca şarjörü, 80 adet 9 milimetre fişek, 7 adet 7.65 milimetre fişek, 2 adet av tüfeği, 18,5 gram narkotik madde, 1 adet özel üretim bıçak, 8 adet cep telefonu ele geçirilmiş olup, toplam 12 şüpheli şahıs hakkında işlem başlatılmıştır. Soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Bingöl Valiliği olarak emniyet ve jandarma kolluk kuvvetlerimizle halkımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. İlimizde bu şekilde organize suç örgütü niteliği taşıyan mafyavari yapılanmalara kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi kararlılıkla ifade ediyoruz" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Bingöl'de meydana gelen silahlı saldırılara ilişkin açıklama yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement