Balkondan düşen Down sendromlu çocuğu havada yakalayarak kurtardı - Son Dakika
3.Sayfa

Balkondan düşen Down sendromlu çocuğu havada yakalayarak kurtardı

Sapanca'da down sendromlu Zeynep Genç, balkondan sarkarken annesi tarafından tutulduğu sırada elinden kayarak düştü. Ancak bir vatandaş tarafından havada yakalanan çocuk, beton zemine düşmekten son anda kurtuldu. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

26.02.2024 10:38  Güncelleme: 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ölümcül kazanın kıl payı atlatıldığı olay Sakarya'nın Sapanca ilçesinde meydana geldi. 12 yaşındaki Down sendromlu Zeynep Genç, 2 katlı evlerinin 2'nci katındaki balkonundan sarktı. Durumu fark eden annesi dakikalarca balkonda asılı haldeki çocuğunu ellerinden tutarak kurtarmaya çalıştı. Bir süre sonra annesinin elinden kayarak düşen Zeynep'i, bir vatandaş havada yakaladı. Çevredekilerin Zeynep'i kurtarmak için seferber olduğu anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Balkondan düşen down sendromlu kız çocuğunu esnaf havada yakaladı

BİR ANLIK DALGINLIK PAHALIYA MAL OLUYORDU

Cadde üzerinde bulunan iki katlı evlerinde ailesi ile birlikte yaşayan down sendromlu Zeynep Genç, annesinin bir anlık dalgınlığı sonucu, 2'nci kattaki balkona çıkıp boşluğa doğru sarktı. Elleriyle balkonun korkuluklarına tutunup sarkan çocuğun annesi, bir süre sonra durumu fark edip balkona koştu.

Balkondan düşen down sendromlu kız çocuğunu esnaf havada yakaladı

YARDIMSEVER VATANDAŞLAR ZEYNEP İÇİN SEFERBER OLDU

Anne, dakikalarca asılı olan çocuğunun ellerinden tuttu. Durumu gören vatandaşlar ve esnaf da merdiven dayayıp kızı kurtarmak için seferber oldu. Merdiven yardımıyla evin 1'nci katına kadar çıkan yardımsever vatandaşlar, Zeynep'i kurtarabilmek için adeta zamanla yarıştı.

Balkondan düşen down sendromlu kız çocuğunu esnaf havada yakaladı

BALKONDAN DÜŞEN KIZI HAVADA YAKALADI

Bir süre sonra annesinin ellerinden kayan Zeynep, boşluğa düştü. Bu sırada balkonun altında bekleyen bir vatandaş, kızı havada yakalayıp, sert bir şekilde beton zemine düşmesine engel oldu. Olayın ardından, ailesi tarafından Sapanca Devlet Hastanesi'ne götürülen çocukta herhangi bir yaralanma olmadığı belirlendi. Zeynep, yapılan kontroller sonrası taburcu oldu.

Yaşanan o korku dolu anlardan geriye ise cep telefonu kamerasına yansıyan bu görüntüler kaldı.

Balkondan düşen Down sendromlu çocuğu havada yakalayarak kurtardı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Balkondan düşen Down sendromlu çocuğu havada yakalayarak kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Orhan Yüksel: Kul sıkışmadan Hızır yetişmez. 40 1 Yanıtla
  • Serkan Basar: helalllllllll koçummmm 25 0 Yanıtla
  • Ali Kublay: Helal olsun 13 0 Yanıtla

Advertisement