Filipinler'de 7,6 Büyüklüğünde Deprem ve Tsunami Uyarısı - Son Dakika
3.Sayfa

Filipinler'de 7,6 Büyüklüğünde Deprem ve Tsunami Uyarısı

Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası açıklarında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) tarafından tsunami uyarısı yapıldı. Tsunaminin Filipinleri ve yarın Japonya'nın batı kıyısını vurabileceği belirtiliyor.

02.12.2023 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Filipinler'de 7,6 büyüklüğünde deprem

Tsunami uyarısı yapıldı

MANILA - Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası açıklarında 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) tarafından tsunami uyarısı yapıldı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası açıklarında 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, yerel saatle 22.37'de meydana gelen depremin derinliğinin 32.8 km olduğu duyuruldu.

Filipinler Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) tarafından yapılan açıklamada ise, depremin ardından tsunami uyarısı yapılırken, yerel saatle gece yarısına kadar tsunaminin Filipinleri vurabileceği ifade edildi. Ayrıca tsunaminin yarın Japonya'nın batı kıyısını da vurması bekleniyor.

Filipinler\'de 7,6 Büyüklüğünde Deprem ve Tsunami Uyarısı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Filipinler'de 7,6 Büyüklüğünde Deprem ve Tsunami Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement