Gümrük muhafaza ekipleri yıl boyunca Habur'da kaçakçılık ile mücadele etti - Son Dakika
3.Sayfa

Gümrük muhafaza ekipleri yıl boyunca Habur'da kaçakçılık ile mücadele etti

Gümrük muhafaza ekipleri yıl boyunca Habur'da kaçakçılık ile mücadele etti Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla mücadele amacıyla yürüttükleri kontroller esnasında ilginç yöntemlerle karşılaşıyor.

31.12.2022 11:05  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük muhafaza ekipleri yıl boyunca Habur'da kaçakçılık ile mücadele etti

ANKARA - Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla mücadele amacıyla yürüttükleri kontroller esnasında ilginç yöntemlerle karşılaşıyor.

Geride bıraktığımız 2022 yılında Habur Gümrük Kapısı'nda ülkeye sokulmak istenen muafiyet fazlası eşyaları titiz çalışma ve dikkati neticesinde tespit eden ekiplerce beklenmedik yerlere gizlenen, en yeni model cep telefonlarından sigaraya çok sayıda eşya ele geçirildi.

Muafiyet fazlası eşyasını ülkeye sokma amacıyla ilginç yöntemler kullanan şahısların yöntemleri Gümrük Muhafaza ekiplerince tespit edilerek, beyan dışı ve vergiye tabi eşyalara ekipler tarafından el konuldu. Tostun içine, yağ tenekesine, tabakların arasına, montun kapüşonuna, şahsın vücuduna saklanan cep telefonları; araç stepnesinden, termostan, yolcu vücudundan, valiz astarından, çikolata ve kahve kutularından çıkan binlerce paket sigara yakalandı. Birçok farklı yöntem denense de Gümrük Muhafaza ekipleri tespiti kolay yapılamayacak cinsten olan yöntemleri gün yüzüne çıkardı.

Günlük yolcu giriş çıkışlarının oldukça yoğun şekilde yapıldığı yerlerden birisi olan, ülkemizden Irak'a açılan Habur Gümrük Kapısında kaçakçılığın her türlüsüyle mücadeleye kararlı şekilde devam ediliyor. Bu çerçevede risk analizi, istihbarat çalışmaları, saha devriye ve rutin kontroller gerçekleştiren ekiplerce 7 gün 24 saat kişi, eşya ve taşıtların takibi ve kontrolü sürdürülüyor.

Gümrük muhafaza ekipleri yıl boyunca Habur\'da kaçakçılık ile mücadele etti
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Gümrük muhafaza ekipleri yıl boyunca Habur'da kaçakçılık ile mücadele etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement