Neslican Tay ile aynı hastalığa yakalanan genç kız destek istiyor - Son Dakika
3.Sayfa

Neslican Tay ile aynı hastalığa yakalanan genç kız destek istiyor

Adana'da Nörofibromatozis hastası ve yumuşak doku kanseri İrem Ayyüce Çınar, sağ bacağını kaybetmek istemiyor. Çınar, "Hastalık türlerimiz Neslican Tay ile benziyor. Ben de saçlarımı kaybettim ama kanser değil, biz güçlüyüz. Kaşlarımız, saçlarımız değil biz güzeliz" dedi.

27.09.2019 20:51  Güncelleme: 20:59

Adana'da sinir sisteminde kötü huylu tümör bulunan (nörofibromatozis) kanser hastası 22 yaşındaki Ayyüce Çınar'ın tedavisi sürüyor. İki yıl önce bacağındaki şişlik nedeniyle gittiği hastanede bacağında kitle tespit edilen Çınar'a tetkiklerin ardından nörofibromatozis teşhisi konuldu. Çınar, "Hastalık türlerimiz Neslican Tay ile benziyor. Ben de saçlarımı kaybettim ama kanser değil, biz güçlüyüz. Kaşlarımız, saçlarımız değil biz güzeliz." dedi.

"SAÇLARIM ÇOK UZUNDU BENİM"

Saçlarını kaybetmenin önemli olmadığını belirten Çınar, "Saçlarım çok uzundu benim. Onları kaybettiğimde çok bir şey ifade etmediğini anladım. Kemoterapi deyince insanın aklına saçlarını kaybetmesi geliyor zaten. Önemli olan benmişim ben onu anladım. Benim anneme babama ben gerekiyorum saçlarım gerekmiyormuş. Saç bir şey ifade etmiyor. Peruk çok fazlada kullanmadım. Bandana takardım genel olarak. Her türlü yakışıyormuş bana" diye konuştu.

Neslican Tay ile aynı hastalığa yakalanan genç kız destek istiyor

4. KEZ AMELİYATA ALINDI

Geçen süre içinde radyoterapi ve kemoterapinin yanı sıra üç kez ameliyat olan genç kız, rahatsızlığının başlamasından itibaren saç dökülmesi ve kaşlarını kaybetmesini dert etmeyerek sosyal medyadaki paylaşımlarıyla kendisiyle barışık ve hastalığıyla mücadele eden bir görünüm sergiledi. Çınar, bacağındaki sinirlerde oluşan tümörler nedeniyle dördüncü kez Yüreğir Adana Başkent Hastanesi'nde ameliyat edildi. Genç kızı bu zorlu gününde ailesi ve arkadaşları yalnız bırakmadı.

Neslican Tay ile aynı hastalığa yakalanan genç kız destek istiyor

"ALLAH BÜYÜK DESTEK BEKLİYORUZ"

Baba Ramazan Çınar, yaptığı açıklamada kızının rahatsızlığına rağmen hayattan kopmadığını söyledi. Kızının ağır bir ameliyat geçirdiğini, bacağındaki sinirlerin büyük oranda alındığını ifade eden Çınar, "Elimizden geldiği kadar mücadeleye devam edeceğiz, destek olacağız, yalnız bırakmayacağız. Arkadaşları, herkes destek oluyor. Allah'tan umut kesilmez. Arkadaşlarıyla her zaman iyi ilişkileri oldu. Herkes destekçi, herkes uğraşıyor. Mahallemiz, arkadaşları büyük destek sağlıyor" dedi. Çınar, kızının tedavisi için tıp camiasından ve her kesimden destek beklediğini sözlerine ekledi.

NESLİCAN TAY'A NE OLMUŞTU?

Rize'nin Gülbahar Mahallesi'nde ailesi ile oturan Neslican Tay, 2 yıl önce kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen genç kız, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına örnek oldu. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mücadele edeceğini açıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini takipçileri ile paylaştı. Kısa sürede 1 milyon takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken, diğer yandan Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanarak eğitimini sürdürdü. Kanser hastalığı ile mücadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, fenalaşınca İstanbul'da bir hastanede yoğun bakıma alındı. Genç kız 20 Eylül'de hayatını kaybetti.

Neslican Tay ile aynı hastalığa yakalanan genç kız destek istiyor
Neslican Tay ile aynı hastalığa yakalanan genç kız destek istiyor

Son Dakika 3.Sayfa Neslican Tay ile aynı hastalığa yakalanan genç kız destek istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Neco: Allah şifa versin inşallah. 36 2 Yanıtla
  • Baba: Allahim acil şifa versin 27 0 Yanıtla
  • Tabi: Allah yardımcın olsun inş. Hastalığı yenersin 26 0 Yanıtla
  • mehmet: Rabbim şifa versin 24 0 Yanıtla
  • Fatih kaya: Allah yardımcınız olsun acil şifalar diliyorum çok üzülüyorum inşallah en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz 19 0 Yanıtla
  • İNŞALLAH : Yüce ALLAH BÜYÜKTÜR ALLAH ŞİFA VERSİN İNŞALLAH 2 0 Yanıtla
  • Mete: RABBİM ŞAFİ İSMİYLE ŞİFA VERSİN 2 0 Yanıtla
  • Savaş: İnşallah iyi ve güzel günlere uyanırsın allahım yardımcın olsun 2 0 Yanıtla
  • Adınızı yazın: Allah şifa versin ... 1 1 Yanıtla
  • DEİST.: umarım tedaviye cevap verir ve sağlığına kavuşur. her insan değerlidir ama insan üretim fabrikası gibi kadınları kullanmamalı,dünyaya gelenlerin daha iyi bir bakım hizmeti alabilmesi için doüum oranının düşürülmesi şarttır. yiyecek ekmeğim yok diye dilenen ,hangi uyruktan olduğu önemli değilkuçağında bebek ,yanında bir çocuk hamile bir bayana yardım edemiyorum ve edilmesinide doğru bulmuyorum. üretim ishali olmuş insanlar,anlayış beklemesin. 1. çocuğuna bakamazken niye tekrarlarsın? 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement