Şırnak'ta satılmak üzereyken 8 sincap yavrusu ele geçirildi - Son Dakika
3.Sayfa

Şırnak'ta satılmak üzereyken 8 sincap yavrusu ele geçirildi

Şırnak'ta satılmak üzereyken el konulan 8 sincap yavrusu koruma altına alındı. Silopi Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından el konulan sincap yavruları Şırnak Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Acil Müdahale Biriminde tedavi edilecek ve daha sonra doğal ortamlarına bırakılacak. Şırnak Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü, vatandaşların bu tür durumları en yakın kolluk birimine ya da kendilerine bildirmelerini istedi.

23.04.2023 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta satılmak üzereyken 8 sincap yavrusu ele geçirildi

ŞIRNAK - Şırnak'ta satılmak üzereyken el konulan 8 sincap yavrusu koruma altına alındı.

Silopi Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hayvan Durum İzleme ile Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından el konulan sincap yavruları Şırnak Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Acil Müdahale Biriminde tedavi edilecek. Sincaplar daha sonra doğal ortamlarına bırakılacak.

Şırnak Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, "Silopi'de bir vatandaşın doğal ortamda yakaladığı 8 sincabı satacağı yönündeki bilgi üzerine HAYDİ ekipleri ile çalışma başlattıklarını söyledi. Sincapların üreme mevsiminde bu tür durumlarla zaman zaman karşılaştıklarını dile getiren Kalay, "Bu tür durumlar maalesef onların ticaretine de konu olabiliyor. Vatandaşlarımızdan ricamız bu tür olumsuzluklarla karşılaştıklarında durumu en yakın kolluk birimine ya da bize haber vermeleri. 8 yavru sincap bir süre bize misafir olacak, onların bakımlarını ve beslenmelerini sağlayacağız. Yavrular, tabiatta hayatta kalabilecek erişkinliğe ulaştıktan sonra doğal ortamlarına bırakılacak" dedi.

Şırnak\'ta satılmak üzereyken 8 sincap yavrusu ele geçirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Şırnak'ta satılmak üzereyken 8 sincap yavrusu ele geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement