Aşk'ın Şehri Venedik - Son Dakika
Basın Bültenleri

Aşk'ın Şehri Venedik

Aşk\'ın Şehri Venedik

Romantizm ve sanat...Bir opera sahnesinde kendinizi bu masalın kahramanı gibi hissedebilirsiniz Venedik'te.

20.11.2014 17:21

Romantizm ve sanat…Bir opera sahnesinde kendinizi bu masalın kahramanı gibi hissedebilirsiniz Venedik'te.Gondol ile kanalda gezerken ya da kenti yürüyerek adım adım dolaşırken Vivaldi'nin 4 mevsim'i kulağınızda çınlayacak.Napolyon'un Avrupa'nın en güzel salonu dediği Bizans mimarisi yapıları, güvercinlerle dolu meydanı..

Bir resim kadar güzel, bir fotoğraf karesi kadar canlı.Bir lagün içinde ve 118 adadan oluşmaktadır.Her türlü ulaşım kanal yolu ile sağlanmaktadır.Belki de şehri özel ve romantik kılan en önemli nokta budur.Venedik denilince akla gelen renk renk maskeler…Venedik Karnavalı her yıl düzenlenmekte ve 40 gün sürmekte.Festival Rönasans döneminden günümüze kadar devam etmiş.En çok bilinen rivayet şudur; zengin ve geliri düşük olan halk arasında ki fark ve yozlaşmanın önüne geçebilmek için insanlar maskeleri ile sokaklara çıkarmış.Zamanla da bu gelenek bir karnavala dönüştürülmüş.

Venedik'te görmeniz gereken birkaç yerden bahsedelim.Dogane di Mare kente gelebilecek saldıralara karşı yapılandırılan ilk gözlem yeri. San Marco Meydanı Venedik'in en bilinen ve hatta kalbi diyebileceğimiz meydanıdır. Karnaval ve yeni yıl kutlamaları bu meydanda yapılmaktadır.Bazelika, Çan Kulesi ve Saray manzarasının eşsizliğinde keyifle içeceğiniz kahveniz size bu şehri unutulmaz kılacaktır.

San Marco Venedik'in koruyucu azizidir ve kemikleri İskenderiye'den bu bazelika'ya getirilmiştir. Giriş kapısının üzerinde "Quadriga" 4 bronz at heykeli bulunmakta.Bu heykel Bizans döneminde haçlı ordusu tarafından İstanbul'dan getirilen orjinali müzede olan heykeldir ve yine giriş kapısında Osmanlı figürleri dikkatinizi çekebilir.Il Cielo dei Sospiri (Ahlar Köprüsü) Dükanın hapishanesine doğru yürürken köprünün üzerinden son kez geçtikleri o dakikalarda gökyüzüne bakıp mahkumların iç çekişleri bu köprüye ismini vermiştir.Dükler Sarayı (Doge's Palace) Venedik Dükü'nün sarayı olan Dükler Sarayı.Hem saray olarak hem de hükümet merkezi olarak kullanılmıştır. Hapishane yan binaya alınana kadar dünyaca ünlü Casanova dahil bu sarayın hücrelerinde cezalarını çekiyorlarmış.Teatro La Fenice 1972 yılında tamamlanan tiyatro, defalarca yanıp yeniden inşa edildiği için "Zümrüdü Anka" adıyla anılmaktadır.Bir çok dünyaca ünlü operaların prömiyerleri bu tiyatroda yapılmıştır.Rialto Köprüsü Büyük Kanal üzerinde inşa edilen ilk yapı ve en eski köprüdür.

İtalya'nın her şehri, her bir noktası sanat ve kültür durağı. Venedik Turları da İtalya Turları'nın vazgeçilmezi.Anı Tur'un düzenlediği YurtdışıTurları ile dünyanın en romantik şehirlerinden olan Venedik'I mutlaka ziyaret edin. Charles Dickens'in de dediği gibi;"Dünyada Venedik'le ilgili okuduğunuz hiçbir şey, şehirdeki muhteşem ve etkileyici gerçeğe eş değer değildir."

Anı Tur ile dünyayı keşfetmeye devam edin…

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Aşk'ın Şehri Venedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement