Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak? - Son Dakika
Ekonomi

Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini son toplantıda iki puan artışla yüzde 38 olarak güncellemesinin ardından memur ve emeklilerin temmuz ayında ne kadar zam alacağı merak konusu oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'u bulacağını belirterek, toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte memur ve emeklinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını söyledi.

11.05.2024 17:33

Enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'a ulaşacağını söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmedeki zam oranıyla birlikte memur ve emeklinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını belirtti.

MEMUR VE EMEKLİLERİN GÖZÜ TEMMUZ AYINDA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonun mayıs ayında zirve noktasına ulaşacağını açıklarken, yıl sonu enflasyon tahminini ise son toplantıda iki puan artışla yüzde 38 olarak revize etti. Merkez'in enflasyon tahmininden sonra gözler memur ve emeklilerin temmuz ayında alacağı zamma çevrildi.

"ZAM ORANI YÜZDE 20'YE ULAŞACAK"

Memur ve emeklinin ne kadar zam alacağı merak edilirken, yılın ilk dört ayında enflasyon farkı yüzde 3,23 oldu. Enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'u bulacağını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte memur ve memur emeklisinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını söyledi.

Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın

"BEKLENTİMİZ ENFLASYONUN AŞAĞI ÇEKİLMESİ"

Önemli olanın enflasyonu kontrol altına almak olduğunu kaydeden Yalçın, "Beklentimiz enflasyonun aşağı çekilmesidir çünkü bu artan şey bizim alım gücümüzü artırmıyor. Bizim cebimizdekini artırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor." ifadelerini kullandı.

İŞÇİ VE BAĞKUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

İşçi ve Bağkur emeklileri de gözünü temmuz ayında yapılacak zamma çevirdi. Yılın ilk 4 ayında enflasyon yüzde 18,72 olarak gerçekleşti. Buna Mayıs ve Haziran enflasyonunun eklenmesiyle zam oranları netleşecek.

Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?

Merkez Bankası'nın nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketinde enflasyon tahmini mayıs için yüzde 3, haziran ayı için yüzde 2,54 oldu. Bu tahminlerin gerçekleşmesi halinde ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25 olacak. Bu durumda SSK ve Bağkur emeklilerine aynı oranda zam yapılması gerekecek.

Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?

Son Dakika Ekonomi Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Osman Agm: Biri bu adama enflasyon farkının zam olmadığını anlatsın.pardon adam dedim 148 8 Yanıtla
  • Sabri İnce: ABO oranı 2008 öncesine dönmeyen emekli aylıkları düzelmez. 67 7 Yanıtla
  • Wolf_man666 null: vayyyy beee harca harca bitmez. yazık Emeklilere 66 6 Yanıtla
  • Osman Erginyavuz: işiniz gücünüz emeklilerin maaasi nekadar olacak ya şu millet vekillerinin maaşlarını konuşun zam almasınlar dimi haketmiyorlar emekliye versinler mesela dimi 59 3 Yanıtla
  • Resul Bey: herşey 1 yılda en az %200 artarken 6 aylık %20, 25 nedir ya? komik rakamlar yazıklat olsun.. 30 2 Yanıtla
  • Bülent Tan: zam yaptığının fazlasını alıyor enflasyon 31 0 Yanıtla
    Ahmed Mehmed: Zam vermesinler o zaman 3 13
  • Şükrü KARAKAŞ: bırakın Allah aşkına birilerinin maaşını. memurdan çok sizde daha çok merak var. kulağı da sizde. 25 4 Yanıtla
  • Abdulkadir ÖZLÜTÜRK: Yılbaşında sgk bağkura zammı memur ile eşitlendi temmuzda memur ve memur emeklisinin zam oranı da sgk ve bağkurdan aşağı olmamalı. Memur sendikaları dikkatinize. 16 5 Yanıtla
  • ömer faruk ünalan: görsel ve yazılı basın ile sosyal medya çalışanların emeklilerin enflasyon zamlarını ZAM gibi algı yaratmasından bıktım. piyasa harekete geçiyor 18 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement