Ford Otosan, Marmara Depremi'nin 11. Yılında Kocaeli Fabrikası'nda Depremzedeleri Andı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Ford Otosan, Marmara Depremi'nin 11. Yılında Kocaeli Fabrikası'nda Depremzedeleri Andı

Ford Otosan, Marmara Depremi\'nin 11. Yılında Kocaeli Fabrikası\'nda Depremzedeleri Andı

BASIN BÜLTENİDİR.

17.08.2010 22:08

BASIN BÜLTENİDİR.

Türkiye’nin yakın tarihini derinden etkileyen, gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerekse sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biri olarak geçen Gölcük merkezli deprem, 11. yılında Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda anıldı.

17 Ağustos depreminde kaybedilenler için Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda yapılan anma törenine; Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Hakan Başkal, Gölcük İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sabri Yıldırım, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, GESOTİM temsilcileri ile Ford Otosan yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan büyük felaketin 11’inci yılı nedeniyle düzenlenen törende, Ford Otosan çalışanları da depremde kaybettikleri aile üyeleri ve dostlarını andı.

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası bahçesinde bulunan ve Heykeltıraş Gül Erali tarafından yapılan deprem anıtının çevresinde düzenlenen törende, Ford Otosan Kocaeli Fabrikası Müdürü Haydar Yenigün de bir konuşma yaptı. Anıtın, depremin fabrika bahçesinde oluşturduğu iki metrelik kot farkının bulunduğu bölgede yer aldığını belirten Yenigün, “Bölgemizde çok büyük acılar yaşandı. Bu acılar ve anılar, aradan geçen on bir yıla rağmen hala yüreklerimizde ilk günkü gibi yaşıyor” dedi.

“Doğayla savaşan değil, işbirliği yapan bir toplumun özlemini çeken insanımız, bilimin aydınlığından payına düşeni almalıdır. Dersimizi aldık. Buna göre hareket etmeliyiz” diyerek sözlerini sürdüren Yenigün, “Depremi Gölcük halkı ile birlikte yaşamış Gölcüklü bir şirket olarak, üzerimize düşeni tüm çalışanlarımız ve yan sanayimizle birlikte yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.” diye konuştu. Haydar Yenigün’ün ardından konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini yaptıkları konuşmalarda vurguladılar. Gölcük Arama Kurtarma Ekibi GESOTİM ise Ford Otosan’ın deprem konusundaki duyarlı yaklaşımları nedeniyle Kocaeli Fabrikası Müdürü Haydar Yenigün’e bir plaket takdim etti.

Ford Otosan çalışanları deprem sonrasında arama kurtarma çalışmalarına katılmış; ayrıca Yeniköy’de 1.000 çadırlık Çadırkent, Gözlemen Tepe’de ise 116 adet kalıcı konut yaptırarak depremzedelerin kullanımına sunmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri Ford Otosan, Marmara Depremi'nin 11. Yılında Kocaeli Fabrikası'nda Depremzedeleri Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement