Paris Saldırılarının Simgesi 2. Kattan Sarkan Hamile Kadın Kurtarılmış - Son Dakika
Dünya

Paris Saldırılarının Simgesi 2. Kattan Sarkan Hamile Kadın Kurtarılmış

Paris'teki katliamda 2'nci kattan sarkan hamile kadının başka bir seyirci kadın tarafından kurtarıldığı ortaya çıktı.

16.11.2015 08:41  Güncelleme: 09:15

Paris'teki katliamda yaşanan dehşeti en sarsıcı görüntülerle anlatanlardan biri de saldırı sırasında kolundan yaralanan Le Monde muhabiri Daniel Psenny oldu.

İKİNCİ KATTAN SARKAN KADIN

89 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan'ın arka kapısının açıldığı sokakta oturan muhabirin kamerasına; salondan kaçanlar, yaralılar, yerde yatan hareketsiz bedenler ve 2'nci kattan yere sarkan bir kadının görüntüleri yansıdı.

LE MONDE MUHABİRİ: AKLIMA 11 EYLÜL GÖRÜNTÜLERİ GELDİ

Psenny, penceresinden tanık olduğu dehşet anlarını şöyle anlatıyor:

"Televizyonda film izliyordum. Mermi sesleri duydum, başta filmden geliyor zannettim. Ama gürültü yüksekti, pencereye gittim. 2'nci katta oturuyorum ve evim Bataclan'ın acil çıkış kapısına bakıyor. Bazen gürültülü çıkışlar olur o kapıdan ama bu sefer herkes bir tarafa kaçışıyordu, yerde kanlar içinde yatan insanlar gördüm. Ciddi bir şeyler olduğu belliydi. Ne olup bittiğini öğrenmeye çalışıyordum. Bir kadın Bataclan'ın 2'nci katındaki pencereye sımsıkı tutunmuş, yere doğru sallanıyordu. Aklıma 11 Eylül görüntüleri geldi."

"HAMİLEYİM KENDİMİ BIRAKACAĞIM"

İşte Psenny'nin çektiği görüntülerin en dikkat çeken kısmı burasıydı. 2'nci kattaki pencereden sokağa doğru kendini bırakan kadın, "Hamileyim! Kendimi bırakacağım, lütfen bana yardım edin" diyordu. Ardından Psenny, kamerasını sokağın öteki tarafına çeviriyordu. Ancak son anda, hamile kadına içeriden bir kişinin yardıma koştuğu görülüyordu.

Le Monde muhabiri, 1 dakika süren görüntülerin ardından aşağı inip yardım etmeye karar vermiş.

"Apartmanın kapısını açtım. Bir erkek ile yerde hareketsiz yatan birini içeri çektik, sonra yardım eden adamı görmedim. Kurşun bana o zaman isabet etmiş olmalı."

"POLİS GELENE KADAR EVDE MAHSUR KALDIK"

Psenny, vurulduktan sonra yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

"Sol kolumda kan gördüm. Ateş edenin pencerede olduğunu düşündüm. Hemen 4'üncü kattaki komşumun evine sığındık. İçeri aldığımız o kişi bir Amerikalıymış. Bacağından vurulmuştu. Kusuyordu ve üşüyordu. Ölecek zannettik. İtfaiyeyi aradık ama gelemediler. Doktor bir arkadaşımı aradım, koluma nasıl turnike yapacağımı anlattı. Polis gelene kadar evde mahsur kaldık."

2. KATTAN SARKAN HAMİLE KADIN İYİ

Sabaha karşı hastaneye kaldırılan Psenny'nin durumu iyi. Ancak herkes onun kamerasına yansıyan pencereden sarkan hamile kadının akıbetini merak ediyor. Fransız TF1 Televizyonu'nun Bataclan'da bulunan tanıklara dayandırarak hazırladığı haberde, 2'nci kattan sarkan hamile kadının başka bir seyirci kadın tarafından kurtarıldığı belirtiliyor. Dünyayı şoka sokan katliamla ilgili belki de tek iyi haber buydu.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırıları sonrası bazı şehirlerde düzenlenen operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı.

BFM TV kanalının haberine göre, Fransız polisi, Paris'in kuzeydoğusundaki banliyösü Bobigny, ülkenin kuzeyindeki Jeumont kasabası ile güneydeki Grenoble ve Toulouse kentlerinde bir dizi operasyon yürüttü.

EL KAİDE BAĞLANTISI MI VAR?

Toulouse'da 3 kişi gözaltına alınırken, Grenoble kentinde ise çok sayıda silah ele geçirildi. Toulouse'daki operasyonun 2012 yılında 7 kişiyi öldüren ve El Kaide örgütüne yakınlığı ile tanınan Muhammed Merah isimli teröristin yaşadığı mahallede gerçekleştiği bildirildi.

OPERASYONLAR SÜRECEK

Bobigny'de yapılan operasyonun Paris'teki saldırılara ilişkin olduğu belirtilirken, polis kaynakları operasyon çerçevesinde yapılan aramaların yakın banliyölerde devam edebileceği bilgisini paylaştı.

132 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Paris'i geçen cuma akşamı kana bulayan saldırılarda en az 132 kişi hayatını kaybetmiş, 349 kişi de yaralanmıştı. Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları IŞİD terör örgütü üstlenmişti.

Paris Saldırılarının Simgesi 2. Kattan Sarkan Hamile Kadın Kurtarılmış

Son Dakika Dünya Paris Saldırılarının Simgesi 2. Kattan Sarkan Hamile Kadın Kurtarılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet: Türkiyeye duyarsız kalanlara zerre acımıyorum 10 4 Yanıtla

Advertisement