Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız - Son Dakika
Politika

Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, İstanbul'da Iraklı öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan'ın cenazesinde, ''Göçmenleri mağdur ve mazlum duruma düşürmeyin.'' açıklaması yapan Bayrampaşa İlçe Müftüsü Recep Eren'e yüklendi. Bir televizyon kanalında konuşan Enginyurt, ''Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız! Iraklıyı sevdiniz, Suriyeliyi sevdiniz, Afgan'ı, Pakistanlıyı sevdiniz, Arap'ı, Acem'i sevdiniz bir Türk'ü sevmediniz, alayınıza yazıklar olsun.'' dedi.

11.05.2024 19:14

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, İstanbul Eyüpsultan'daki bir özel lisede, Iraklı eski bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan'ın cenazesinde yaşananlara tepki gösterdi.

Eyüpsultan'da özel bir okulda müdür olan 74 yaşındaki İbrahim Oktugan, okuldan atılan Iraklı öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Oktugan'ın cenaze namazında konuşan Bayrampaşa İlçe Müftüsü Recep Eren, "Bu menfur durumu tekrar birisinin 'Göçmen' suretiyle ifade etmesiyle, birilerini mağdur ve mazlum duruma düşürmek hiçbir zaman insani ve İslami değildir. Bundan nemalanmaya çalışan ve bu bağlamda ülkemizi de karıştırmaya çalışan hiç kimseye fırsat vermemek mümin ve muvahhid olarak şiarımızdır." demişti.

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Bir Türk'ü sevmediniz

ENGİNYURT'TAN MÜFTÜYE SERT TEPKİ

DP'li Cemal Enginyurt, Sözcü TV'deki bir programda, cenazede konuşan müftü Recep Eren'in bu açıklamalarına çok sert tepki gösterdi.

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Bir Türk'ü sevmediniz
Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt

"HERKESİ SEVDİNİZ, BİR TÜRK'Ü SEVMEDİNİZ"

Enginyurt, "Bu kininiz, nefretiniz nedir ya? 'Türkçe konuş' diyen öğretmeni öldüren o kanlı katili masumlaştırmak İslam'ın ve insanlığın neresinde var ya? Kanınız kurusun ya! Türk'e düşmansınız Türk milletine düşmansınız. Yazıklar olsun be! Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız! Iraklıyı sevdiniz, Suriyeliyi sevdiniz, Afgan'ı, Pakistanlıyı sevdiniz, Arap'ı, Acem'i sevdiniz bir Türk'ü sevmediniz. Alayınıza yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Bir Türk'ü sevmediniz
İbrahim Oktugan

NE OLMUŞTU?

İstanbul Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy Mahallesi Beste Sokak'taki özel lisede Irak uyruklu öğrenci Y.K, okul müdürü 74 yaşındaki İbrahim Oktugan'a, 7 Mayıs'ta silahla ateş etmişti. Odasında uğradığı saldırıda ağır yaralanan Oktugan, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Olayın ardından kaçan Y.K. polis ekiplerince yakalanmış, ertesi gün sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı.

Cemal Enginyurt\'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Politika

Son Dakika Politika Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • Nihat Goktas: Tebrik ediyorum 210 53 Yanıtla
    Ali Arslan: Enginyurt Türk milletinin duygularına tercüman oluyor,Türk milleti önümüzdeki seçimi bekliyor. 93 33 yavuz d: almanyada da bizim turkleri olduruyorlar evlerini kundakliyorlar iste su hanslar bir turkleri sevemediler.Not:Turkler orda vergisini veriyor edebiyatina baslamayin ,bizimkiler burda vergisini veren yabanciyida istemiyor hristiyanlar haric tabi :) 4 5
  • Ahmed Mehmed: Enginyurt'u tebrik ediyorum 192 55 Yanıtla
  • Ihsan Orhan: Doğru söze ne hacet 188 51 Yanıtla
  • sertug: cemal engin yurt kimseden çekinmez menfaat göz etmez söyliyceni söyler geçer yapıştır 176 58 Yanıtla
  • Osman A: Adam doğru söylemiş. 132 43 Yanıtla
  • mustafa sagdic: kendisini sevmem. ama cok dogru konustu 123 46 Yanıtla
  • Salih Karadayı: doğru ya doğru 123 41 Yanıtla
  • Mehmet Güven: Yapma Cemo din gardaşıyız. 33 107 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement