Afganistan'daki selde can kaybı 300'ü aştı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'daki selde can kaybı 300'ü aştı

Afganistan'ın Bağlan şehrinde etkili olan sel felaketinde can kaybı 300'ü aştı. 100 kişinin yaralandığı belirtilirken, 1000 ev ise yıkıldı.

11.05.2024 18:56

Afganistan'ın Bağlan vilayetinde meydana gelen seller sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 300'ü aştı.

300'DEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), konuyla ilgili X sosyal medya platformundaki hesabından açıklamada bulundu. Buna göre, son haftalarda Bağlan vilayetinde meydana gelen şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 1000 evin ise yıkıldığı kaydedildi.

Açıklamada, WFP'nin selzedelere yardım dağıttığı belirtildi. Öte yandan, Afganistan Meteoroloji Kurumu, Badahşan, Tahar, Bağlan, Pençşir, Lağman, Kunar, Nuristan ve Nangerhar vilayetleri için şiddetli yağış uyarısında bulundu.

BİRÇOK ŞEHİR SULAR ALTINDA

Bu sabah saatlerinden itibaren yağışların şiddetlendiği Bağlan Vilayet Sözcüsü Molla İlim Mucidi, TOLO News'a yaptığı açıklamada, son 1-2 gündür yaşanan seller nedeniyle 130 kişinin yaşamını yitirdiğini, 100 kişinin yaralandığını kaydetti. Afganistan'da Bağlan, Gor, Badahşan ve Herat vilayetleri başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde şiddetli seller yaşanırken, kayıp sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yetkililer, selden etkilenen bölgelere yönelik acil yardım çalışmalarının başlatıldığını duyurmuştu. Afganistan'da kış aylarında yağan karın havaların ısınmasıyla erimesi, şiddetli yağışlar ve altyapının yetersiz olması sonucu meydana gelen seller can ve mal kayıplarının artmasına neden oluyor. Ülkede her yıl yüzlerce kişi bu nedenle hayatını kaybediyor.

Afganistan\'daki selde can kaybı 300\'ü aştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afganistan'daki selde can kaybı 300'ü aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ergül Çiftçi: geçmiş olsun 8 3 Yanıtla
  • RagnarLothbrok: Nedense üzülmedim. Hadi bb. 1 0 Yanıtla
  • Yaşar Koldemir: demekki bu larda da şükür yok. bol bol sukretselerdi, afet gelmeyebilirdi.. 0 0 Yanıtla

Advertisement