ABD Uçak Gemisi Antalya'ya Demirledi - Son Dakika
Dünya

ABD Uçak Gemisi Antalya'ya Demirledi

ABD Donanması'nın en yeni uçak gemisi USS Gerald R. Ford ve gemide görevli 12. Uçak Gemisi Taarruz Grubu (Carrier Strike Group-CSG) personeli planlanmış bir liman ziyareti çerçevesinde Antalya Körfezi'ne demirledi. Eğitimler çerçevesinde, Türk ve Amerikan askeri yetkililer arasında görüşmeler gerçekleştirildi.

25.08.2023 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD uçak gemisi Antalya'ya demirledi

ANTALYA - ABD Donanması'nın en yeni uçak gemisi USS Gerald R. Ford ve gemide görevli 12. Uçak Gemisi Taarruz Grubu (Carrier Strike Group-CSG) personeli planlanmış bir liman ziyareti çerçevesinde Antalya Körfezi'ne demirledi.

USS Gerald R. Ford Uçak Gemisi Görev Grubu ile TCG Anadolu, TCG Göksu ve TCG Gediz arasında ikili eğitimler gerçekleştirildi. Eğitimler çerçevesinde, Güney Görev Grup Komutanı Tuğa.Yusuf Akyüz ve beraberindeki heyet, TCG Anadolu'ya konuşlu helikopter ile USS Gerald R. Ford Uçak Gemisine intikal ederek "Carrier Strike Group-12 (CSG-12)" Komutanı Tuğa. Erik J. Eslich'e ziyarette bulundu.

Liman ziyaretinin, Gerald R. Ford'da görevli denizcilere Türkiye'nin zengin tarihini ve kültürünü görme fırsatı da sağlayacağı bildirildi. Konyaaltı Sahili açıklarındaki gemiyi bazı vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla görüntüledi, hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı tur teknelerinin de dev uçak gemisinin yakınından geçtiği, gemi çevresinde çok sayıda Sahil Güvenlik gemisinin olduğu görüldü.

ABD Uçak Gemisi Antalya\'ya Demirledi
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD Uçak Gemisi Antalya'ya Demirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement