Almanya'da düzenlenen Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması sona erdi - Son Dakika
Dünya

Almanya'da düzenlenen Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması sona erdi

Almanya\'da düzenlenen Kur\'an-ı Kerim Tilavet Yarışması sona erdi

Almanya'nın Bielefeld kentinde İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) İrşad Başkanlığı tarafından düzenlenen '35. Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması' sona erdi. Yarışmada, 10-13 yaş grubunda Linz Bölgesi'nden Emin Tayyip Özalp, 14-18 yaş grubunda ise Güney Hollanda Bölgesi'nden Furkan Vural birinci oldu. IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, yarışmalarda Kur'an'ın güzel okunmasının yanı sıra güzel temsil edilmesinin de önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Kur'an'ın bir barış rehberi olduğunu ve yanlış yorumlayanların Kur'an'ı tanımadığını belirtti. Yarışmanın sonunda ise 17 imam hatibin icazet belgeleri verildi.

14.10.2023 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Bielefeld kentinde İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) İrşad Başkanlığının düzenlediği "35. Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması" yapıldı.

Bielefeld'deki "35. Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması"nı, 10-13 yaş grubunda Linz Bölgesi'nden Emin Tayyip Özalp, 14-18 yaş grubunda da Güney Hollanda Bölgesi'nden Furkan Vural kazandı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, bu yarışmalarda Kur'an-ı Kerim'in güzel okunması kadar Kur'an'ın güzel temsil edilmesinin de önemli olduğunu söyledi.

Kur'an'ın bir barış rehberi olduğunu ve onu yanlış yorumlayanların Kur'an'ı tanımadığını belirten Ergün, "Kur'an, yaşatmak için, diriltmek için gönderilmiştir. Merhamet, şefkat ve adil olmak Kur'an ahlakıdır." dedi.

IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, Kur'an'ın insana şahsiyet ve kimlik kazandıran bir kitap olduğunu vurguladı.

Yalınkılıç, "Kimlik, kişinin var oluşunun ifadesidir. Kendini nasıl gördüğünün tarifidir. Yani kimlik insanı insan yapan değerlerin toplamıdır. Kimlik aynı zamanda kişinin resmidir. Toplum içindeki adresidir. Kimlik kavramı bir değerler manzumesidir. Bir kimseye, kimliksiz demek, değerlerden yoksun, adeta içi boş bir nesne anlamına gelir." diye konuştu.

Yarışmanın sonunda, bu yıl göreve başlayan 17 imam hatibin icazet belgeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Almanya'da düzenlenen Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması sona erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement