Arjantin'de Yahudiler ve Filistinliler Ayrı Gösteriler Düzenledi - Son Dakika
Dünya

Arjantin'de Yahudiler ve Filistinliler Ayrı Gösteriler Düzenledi

Arjantin\'de Yahudiler ve Filistinliler Ayrı Gösteriler Düzenledi

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sol görüşlü gruplar ve yüzlerce kişi bir araya geldi. Filistin'e özgürlük sloganları atan ve İsrail'in saldırılarına tepki gösteren gruplar, Gazze'ye saldırıların durdurulmasını talep etti. Bu protestoya karşılık olarak, Buenos Aires'teki Yahudi Cemaati Topluluğu tarafından organize edilen Yahudi grupları ise İsrail'e destek gösterisinde bulundu. Arjantin basınında çıkan haberlere göre, İsrail'deki saldırılarda 4 Arjantinli hayatını kaybetti ve 2 kardeş ise kayboldu. Arjantin'de yaklaşık 44 milyon kişinin yaşadığı ve nüfusun yüzde 2'sinin Yahudilerden oluştuğu belirtiliyor.

10.10.2023 23:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Amerika ülkesi Arjantin'de Yahudiler ve Filistinliler, ayrı yarı gösteriler düzenlendi.

Başkent Buenos Aires'te bir araya gelen yüzlerce kişi ve sol görüşlü gruplar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen kalabalık gruplar, taşıdıkları döviz ve pankartlarda Filistin'e özgürlük sloganları atarken, İsrail'in saldırılarına ise tepki gösterdi.

Gazze'ye saldırıların durdurulmasını isteyen gruptakiler, Filistin halkına destek verdi.

Buenos Aires'teki Yahudi Cemaati Topluluğunun çağrısıyla bir araya gelen Yahudiler ise İsrail'e destek gösterisinde bulundu.

Protestonun Arjantin İsrailli Karşılıklı Derneği (AMIA), Arjantin İsrail Dernekleri Delegasyonu (DAIA) ve Arjantin Siyonist Örgütü (OSA) tarafından organize edildiği bildirildi.

İsrail'e yönelik saldırıları kınayan eylemciler, İsrail vatandaşlarına ve devletine destek sloganları attı.

Öte yandan Arjantin basınında çıkan haberde, 4 Arjantinlinin İsrail'deki saldırılarda hayatını kaybettiği ve iki kardeşin ise kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yaklaşık 44 milyon kişinin yaşadığı Arjantin'de nüfusun yüzde 2'si Yahudilerden oluşuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Arjantin'de Yahudiler ve Filistinliler Ayrı Gösteriler Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement