Ashton: İran'la Faydalı Bir Görüşme Gerçekleştirdik - Son Dakika
Dünya

Ashton: İran'la Faydalı Bir Görüşme Gerçekleştirdik

Ashton: İran\'la Faydalı Bir Görüşme Gerçekleştirdik

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran'ın nükleer programına ilişkin görüşmelerin ikinci raundunun sağlam ve faydalı geçtiğini dile getirdi.

19.03.2014 18:46  Güncelleme: 19:00

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Çin, Fransa, Almanya, Rusya, İngiltere ve ABD'den politik yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirilen İran'ın nükleer programına ilişkin görüşmelerin ikinci raundunun "sağlam ve faydalı" geçtiğini dile getirdi.

AB Yüksek Temsilcisi Ashton ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Viyana'daki BM binasına gerçekleştirilen İran'la Batılı güçler arasındaki İran'ın nükleer müzakerelerine ilişkin görüşmenin ardından basın toplantısı yaptı.

Basın toplantısında yapılan ortak açıklamada görüşmelerin olumlu geçtiğine işaret eden ikili, "Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz toplantıda müzakereler için oluşturulan çerçeveye dayanarak, uranyum zenginleştirmesi, Arak reaktörü ve sivil nükleer işbirliği ile yaptırımları da içeren bir dizi meselenin kapsandığı sağlam ve faydalı görüşmeler yaptık" dedi.

Yeni raundun 7-9 Nisan arasında gerçekleştirileceği bilgisini veren Ashton ve Zarif, "7 ve 9 Nisan'da Viyana'da tekrar bir araya gelerek, ayrıntılı bir anlaşma ile kapsamayı planladığımız önemli alanlar üzerindeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süre içerisinde teknik uzmanlar da ilgili konuların detaylarını ayrıntılı bir şekilde görüşmek üzere bir araya gelecek" şeklinde konuştu. - VİYANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ashton: İran'la Faydalı Bir Görüşme Gerçekleştirdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement