Aşırı Sağcı Jörg Uckermann Para Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika
Dünya

Aşırı Sağcı Jörg Uckermann Para Cezasına Çarptırıldı

Aşırı Sağcı Jörg Uckermann Para Cezasına Çarptırıldı

Almanya'nın Köln kentinde, aşırı sağcı Pro-Köln Grubu üyesi Jörg Uckermann, Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck'e hakaret ettiği gerekçesiyle 5 bin 400 Euro para cezasına çarptırıldı.

19.01.2012 04:14

Almanya'nın Köln kentinde, aşırı sağcı Pro-Köln Grubu üyesi Jörg Uckermann, Yeşiller Partisi'nden Federal Parlamento Milletvekili Volker Beck'e hakaret ettiği gerekçesiyle 5 bin 400 Euro para cezasına çarptırıldı.

Anakent Belediye Meclis Üyesi Jörg Uckermann Pro-Köln'ün 19 Kasım 2011 tarihinde Kalk Semti'nde düzenlendiği gösteride megafonda Volker Beck'e hakaret etti. Aşırı sağcı Uckermann, Milletvekili Beck için "Müslüman Nazi", "Yeşil Nazi Askeri" gibi ifadeler kullandı.

Karşıt görüşlü göstericilerin Pro-Köln'ün yürümesini engellemesine çok kızdığı bir anda yaptığı konuşmasında Uckerman, 180 kelime kullandı. Köln Savcılığı, Uckermann'a kelime başına 30 Euro para cezası verdi. Para cezasını ödemeye niyeti olmayan Jörg Uckermann, savcılığın kararına itiraz ederek konuyu mahkemeye taşıdı. Kendisini ise, "Söylediklerim hakaret olarak değil, yergi olarak anlaşılmalı" diyerek kendini savundu. Jörg Uckermann hakkında daha önce de dolandırıcılık, kara para aklama, evrakta sahtecilik, yaralama gibi suçlardan davalar açılmıştı. Saldırgan tavırlarıyla tanınan Uckermann, 2008 yılında Türk kızı Aslıgül Yıldırım'ı Ehrenfeld Belediyesi'nde dövdüğü için yargılanmış ve ceza almıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Aşırı Sağcı Jörg Uckermann Para Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement