Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ölen Rus askerleri için Putin'den özür diledi - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ölen Rus askerleri için Putin'den özür diledi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ölen Rus askerleri için Putin\'den özür diledi

Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu hafta Nagorno-Karabağ'ın tartışmalı bölgesinin kontrolünü geri kazanmak için Bakü'nün yürüttüğü askeri operasyon sırasında öldürülen Rus barış gücü askerleri için Rusya Devlet Başkanı Putin'i arayarak özür diledi. Kremlin, "Aliyev'in olayın en ince ayrıntısına kadar araştırılıp sorumlu olan kişilerin gerekli cezayı alacaklarını'' söylediğini belirtti.

21.09.2023 15:10  Güncelleme: 15:18

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Nagorno- Karabağ'da gerçekleşen askeri operasyon sırasında öldürülen Rus barış gücü askerleri için Rusya Devlet Başkanı Putin'den özür diledi. Aliyev, olayın detaylıca araştırılacağı ve sorumluların cezalandırılacağı sözünü verdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise olayın nedenlerini araştırmak için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

AZERBAYCAN VE RUSYA'NIN SORUŞTURMA MAKAMLARI ÇALIŞIYOR

Rusya Savunma Bakanlığı, gözlem noktasından dönen Rus barış gücü askerlerinin Azerice adı Janyatag ve Ermenice adı Chankatagh olan köyün yakınlarında ateş altında kaldıklarını belirtti. Bakanlık, araçtaki Rus askerlerinin "saldırı sonucu öldüğünü" belirtti. Fakat kaç askerin öldüğü hakkında bilgi vermedi.

Olay yerindeki tüm nedenleri araştırmak için "Azerbaycan ve Rusya'nın soruşturma makamları çalışıyor" diyen Azerbaycan Savunma Bakanlığı, soruşturma sırasında "sabır" istedi ve Rus askeri ve askerlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

RUSYA KARABAĞ'DAN KAÇAN SAKİNLERE YARDIM ETTİKLERİNİ AÇIKLADI

Rusya Savunma Bakanlığı ise barış gücü askerlerinin Azerbaycan'ın iki günlük askeri operasyonu sırasında Karabağ'dan kaçan 10.000 sakinin 5.000'ine yardım ettiğini açıkladı. Rusya, 2020 yılında Azerbaycan'ın bölgenin bazı bölümlerini yeniden ele geçirmesiyle sona eren altı haftalık bir savaşı sona erdirmek için Karabağ dağlık bölgesine barış gücü gönderdi.

Son Dakika Dünya Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ölen Rus askerleri için Putin'den özür diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement