CNN: El Kaide'nin İki Numarası Öldürüldü - Son Dakika
Dünya

CNN: El Kaide'nin İki Numarası Öldürüldü

El Kaide'nin Yemen kolunun lideri Vuhayşi, ABD'nin düzenlediği insansız hava aracı saldırısında öldürüldü.

16.06.2015 08:50  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü El Kaide'nin Yemen kolunun lideri Nasır el Vuhayşi'nin, ABD'nin düzenlediği insansız hava aracı saldırısında öldürüldüğü bildirildi.

CNN, El Kaide'nin iki numarası olarak bilinen Vuhayşi'nin öldürüldüğüne dair haberini, Yemenli güvenlik yetkililerine dayandırdı.

YERİ HEMEN DOLDURULDU

CNN, saldırının geçen Cuma günü Yemen'in doğusundaki Hadramut bölgesinde gerçekleştiğini belirtti. El Vuhayşi'nin yerine Arap Yarımadası El Kaidesi örgütünün komutanı Kasım el Rimi'nin geçtiği öne sürüldü.

MORGTA TUTULUYOR

AFP'ye konuşan Yemenli bir yetkili, El Vuhayşi'nin cesedinin teröristler tarafından yerel bir morgda tutulduğunun tahmin edildiğini belirtti. İsminin açıklanmaması kaydıyla bilgi veren yetkili, "Şu an El Kaide üyelerine ait dört ceset var. Bunlardan birinin El Vuhayşi'ye ait olduğu düşünülüyor" dedi.

Washington Post gazetesine konuşan ABD'li bir istihbarat yetkilisi, El Vuhayşi'nin öldürüldüğüne dair haberleri teyit etmeye çalıştıklarını söyledi.

BAŞINA 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONMUŞTU

Bin Ladin'in 2011 yılında bir ABD operasyonunda ölü ele geçirilmesinin ardından El Vuhayşi ABD'yi tehdit etmiş, daha büyük eylemler düzenleneceğini açıklamıştı. El Vuhayşi'nin 2013 yılında El Kaide lideri Ayman El Zevahiri'nin yardımcılığına getirildiği duyurulmuştu.

Yemen'de insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılarla gündeme gelen ABD, Nasır El Vuhayşi'nin başına 10 milyon dolar ödül koymuştu. Terör örgütü, Yemen'deki istikrarsız ortamdan yararlanmıştı.

ABD, Libya'da geçen hafta sonunda düzenlediği hava saldırısında El Kaide liderlerinden Muhtar Belmuhtar'ı hedef almış, Libya hükümeti terör örgütü liderinin saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

BİN LADİN'İN SAĞKOLUYDU

ABD basını, bu haberin doğrulanması halinde, El Kaide'nin eski lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesinin ardından söz konusu terör örgütüne vurulan en büyük darbe olacağı yorumunda bulundu.

Yemen asıllı El Vuhayşi, 2009 yılında Arap Yarımadası El Kaidesi'nin başına geçmişti. 2006'da Yemen'deki bir cezaevinden kaçan El Vuhayşi, daha önce de Bin Ladin'in yardımcılığını yapıyordu.


CNN: El Kaide\'nin İki Numarası Öldürüldü

Son Dakika Dünya CNN: El Kaide'nin İki Numarası Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • sabah sabah: ne güzel haber :D 12 8 Yanıtla
  • Tek tabanca: Suratinda meymenet yok sanki laham faresi zindik 14 4 Yanıtla
  • Tek tabanca: Geber lesini direk okjanusa atin 10 6 Yanıtla
  • Bılge Özgür : Temizleyin kokmuşları Pislikleri 11 4 Yanıtla
  • haymanali Ali: Bunlar amerika ve Israel kadar insan katili degil 6 8 Yanıtla
  • YALNIZ KURT: HERŞEYDEN ÖNCE ZALİM DAHİ OLSA VAHŞİ DAHİ OLSA O BİR MÜSLÜMAN. ÖLDÜREN DE GAYRİMÜSLİM. KİMŞN TARAFINDA OLDUĞUMUZA DİKKAT EDELİM. 3 4 Yanıtla
  • Yunusss: Hadiyin ordan kendini savunan elkaidemi oluyor Alçaklar 5 1 Yanıtla
  • Antikürt: Allah Müslüman'ı korusun PKK ve PYD'nin belasını versin 3 2 Yanıtla
  • bence: mekanı cennet olsun 1 1 Yanıtla
  • bayburtlu: rabbım cc ona rahmet etsın katına sehıt olarak alsın ınsaallah ..bızlerede cıhad ı zafer ı hıdayet ı nasıp etsın ınsaallah ve bu yolda sehadet e ulasmayı tum akhılerıme nasıp eder ınsaallah 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement