Davutoğlu'nun El Şara Açıklaması Yankı Buldu - Son Dakika
Dünya

Davutoğlu'nun El Şara Açıklaması Yankı Buldu

Davutoğlu\'nun El Şara Açıklaması Yankı Buldu

Lübnan'da Daily Star gazetesi, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı El Şara'nın Esad'ın yerine geçebileceği açıklamasını duyururken "Alevi azınlık liderliğindeki yönetimin en göze çarpan Sünni şahsiyeti" olarak...

07.10.2012 12:48

Lübnan'da Daily Star gazetesi, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı El Şara'nın Esad'ın yerine geçebileceği açıklamasını duyururken "Alevi azınlık liderliğindeki yönetimin en göze çarpan Sünni şahsiyeti" olarak nitelediği El Şara'ya rejimin güvendiğini yazdı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk El Şara'nın, Beşar Esad'ın yerine gecebileceğini söylemesi dikkat çekti. Lübnan'da yayımlanan Daily Star gazetesi, "Alevi azınlık liderliğindeki yönetimin en göze çarpan Sünni şahsiyeti" olarak nitelelediği El Şara'ya rejimin güvendiğini vurguladı.

Daily Star, Ahmet Davutoğlu'nun hafta sonunda TRT'de yayımlanan mülakat sırasında El Şara'nın geçiş sürecine önderlik edebileceğini ifade ederken sarfettiği "Faruk Şara gayet akıllı ve vicdanlı bir tutumla bu son olaylarda, katliamların içinde yer almadı. Ama sistemi herhalde Faruk Şara'dan daha iyi bilen yok" yönündeki sözlerine işaret etti.

"Türk Bakan, Suriye muhalefetinin El Şara'yı Suriye yönetiminin gelecekteki lideri olarak "kabul etmeye eğilimli' olduğunu vurguladı" diyen gazete, şöyle devam etti:

"Alevi azınlık liderliğindeki yönetimin en göze çarpan Sünni şahsiyeti olan El Şara'ya rejim güveniyor ve 2006'da cumhurbaşkanı yardımcısı olmadan önce 15 yıl dışişleri bakanı idi. Ağustos ayında yayımlanan, El Şara'nın kaçtığı yönündeki haberler ise, Şam tarafından yalanlandı ancak bazı muhalefet liderleri, onun sanki ev gözetiminde tutulduğunu söylüyorlar."

-"TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİ KESKİN BİÇİMDE KÖTÜLEŞTİ"-

Gazete, Davutoğlu'nun El Şara'nın hala Suriye'de bulunduğundan emin olduğunu söylediğine dikkat çektikten sonra Suriye'deki isyanın başladığı Mart 2011'den beri "gergin" olan Ankara-Şam bağlarının geçen hafta beş Türk köylünün sınırın diğer tarafından atılan mermilerle öldürülmesinden sonra "keskin biçimde kötüleştiğini" de yazdı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Davutoğlu'nun El Şara Açıklaması Yankı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement