Fas'ta İsrail'in Gazze'deki Hastaneye Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika
Dünya

Fas'ta İsrail'in Gazze'deki Hastaneye Saldırısı Protesto Edildi

Fas\'ta İsrail\'in Gazze\'deki Hastaneye Saldırısı Protesto Edildi

Fas'ın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine saldırısı protesto edildi. Gösterilerde, İsrail'in sivilleri hedef alan saldırıları kınandı ve Batılı ülkelerin İsrail'e desteği eleştirildi. Başkent Rabat'taki eylemde göstericiler, Arap ve İslam ülkelerine Filistin halkının kararlı duruşuna destek verme ve İsrail'in ihlallerinin durdurulması için ciddi duruş sergilemeleri çağrısında bulundu.

18.10.2023 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fas'ın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine saldırısı protesto edildi.

Fas basını ve sosyal medyada yer alan haberlere göre, başkent Rabat'ın yanı sıra Tanca, Tatvan, Kazablanka, Fes, Meknes, Şafşavan, Agadir, Kelmim, Evlad Tayime, Vecde ve El-Cedide kentlerinde Gazze'ye destek gösterileri vardı.

Gösterilerde, İsrail'in sivilleri hedef alan saldırılarını kınayan ve Batılı ülkelerin İsrail'e desteğini eleştiren sloganlar atıldı.

Başkent Rabat'taki eylemde göstericiler, Arap ve İslam ülkelerine Filistin halkının kararlı duruşuna destek verme ve İsrail'in ihlallerinin durdurulması için ciddi duruş sergilemeleri çağrısında bulundu.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 304'ü asker 1405 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 3 bin 478 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Son olarak, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine dün akşam düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 64 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1300 kişinin yaralandığı belirtilmişti. İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Fas'ta İsrail'in Gazze'deki Hastaneye Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement