Güney Kıbrıs'ın Dönem Başkanlığı Töreni, Antik Kurio Amfi Tiyatrosu'nda Yapıldı - Son Dakika
Dünya

Güney Kıbrıs'ın Dönem Başkanlığı Töreni, Antik Kurio Amfi Tiyatrosu'nda Yapıldı

Güney Kıbrıs\'ın Dönem Başkanlığı Töreni, Antik Kurio Amfi Tiyatrosu\'nda Yapıldı

Güney Kıbrıs'ın AB dönem başkanlığını devralması nedeniyle İngiliz Üs bölgesindeki Kurio antik tiyatrosunda bir tören düzenlendi.

06.07.2012 00:40

Güney Kıbrıs'ın AB dönem başkanlığını devralması nedeniyle İngiliz Üs bölgesindeki Kurio antik tiyatrosunda bir tören düzenlendi.

Güney Kıbrıs'ın, ekonomik durumu nedeniyle AB destek mekanizmasına başvurmuş olarak dönem başkanlığını üstlenmesi üzerine, törende yapılan konuşmalar ekonomi odaklı oldu.

Törende ilk konuşmayı, dönem başkanlığını Güney Kıbrıs'a devreden Danimarka'nın Başbakanı Helle Thorning-Schmidt yaptı. Konuşmasında AB'nin zor ekonomik dönemler geçirdiğinin bir sır olmadığına vurgu yapan Schmidt, ülkesinin dönem başkanlığı sırasında Güney Kıbrıs'a tam destek vereceğini ifade etti.

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, ekonomik kriz dolayısıyla Avrupa'nın zor bir dönemden geçtiğini belirtti ve kendi dönem başkanlıkları sırasında Avrupa'nın etkin ekonomik, sosyal ve bölgesel uyum içerisinde işlemesi hedefiyle çalışacağı sözünü verdi.

Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy da konuşmasında "Kıbrıs'ın bölünmüşlüğü sürdükçe Avrupa da bir şekilde bölünmüş kalacak. Ada'nın bölünmüşlüğünün sona ermesi AB için büyük önem taşıyor" ifadesini kullandı. Van Rompuy daha iyi bir Avrupa için Rum dönem başkanlığıyla birlikte çalışacaklarını söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manouel Barroso, Güney Kıbrıs'ın dönem başkanlığını AB açısından zor bir dönemde devraldığını söyleyerek, herkesin dikkatinin sağlıklı kamu maliyesi, akıllı yatırımlar ve derin yapısal değişiklikler üzerinde odaklayacağına dikkat çekti. Barroso, Avrupa Komisyonu'nun ve Güney Kıbrıs'ın AB'ye önümüzdeki 7 yıllık bütçesini sağlamak için çalışacaklarını belirterek Hristofyas'a başarı diledi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz adına konuşma yapan AP Başkan Yardımcısı Anni Podimata, Avrupa'nın krizleri kontrol edecek güçlü bir liderliğe ihtiyaç duyduğuna vurgu yaparak, mali kriz nedeniyle kendisi de zor zamanlar geçiren Güney Kıbrıs'ı hemen işe başlamaya hazır olmaya çağırdı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Güney Kıbrıs'ın Dönem Başkanlığı Töreni, Antik Kurio Amfi Tiyatrosu'nda Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement