Halep'i muhaliflerden alan Esed'den açıklama: Her karış Suriye toprağı geri alınacak - Son Dakika
Dünya

Halep'i muhaliflerden alan Esed'den açıklama: Her karış Suriye toprağı geri alınacak

Suriye'deki iç savaş devam ederken muhaliflerin elinde bulunan Halep kırsalının rejim güçleri tarafından ele geçirilmesinin ardından Esed açıklamada bulundu. Esed, kontrolü dışındaki her karış Suriye toprağının geri alınacağını belirtti ve yaklaşık 1 milyon sivilin göçüne neden olan operasyonların devam edeceği sinyalini verdi.

17.02.2020 21:30  Güncelleme: 00:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de rejim güçleri Rusya'nın da yoğun desteğiyle Pazar günü gerçekleştirdiği operasyonlarla Halep'in batısında pek çok noktada kontrolü sağladı.

REJİM HALEP'İ ELE GEÇİRDİ

Suriye rejiminin ülkenin kuzeyindeki muhaliflere karşı başlattığı askeri harekat sonrası, rejim güçleri muhaliflerin kontrolündeki Batı Halep'i de ele geçirdi. Önceki gün yapılan askeri harekat sonucunda muhaliflerden geri alınan bölgelerde kutlama yapan Esed'e bağlı askerler gövde gösterisinde bulunmuştu.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK SİNYALİ

Esed ise akşam saatlerinde Suriye medyasına yaptığı açıklamalarda, askeri güçlerinin genişlemesinin sadece başlangıç olduğunu belirtti. Esed, "Bu muhaliflerin tamamen yenilgiye uğratılması için bir başlangıç. Er ya da geç yenilecekler" dedi. Halep'teki askeri başarılarının savaşın sonu olmadığını belirten Esed, muhalifleri tehdit ederek operasyonların devam edeceği mesajını verdi.

OPERASYONLAR GÖÇE ZORLUYOR

Esed'in İdlib ve kırsalında başlattığı Rus destekli saldırılar neticesinde BM'ye göre yaklaşık 900 bin, Türkiye Cumhuriyeti'ne göre ise yaklaşık 1 milyon Suriyeli, Türkiye sınırına doğru göçe başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırılar sonucunda sınıra doğru başlayan göç hareketi için çalışmaların başlatıldığını belirtmiş ve sınır bölgesinde briketten evler yapıldığını açıklamıştı.

Halep\'i muhaliflerden alan Esed\'den açıklama: Her karış Suriye toprağı geri alınacak

Son Dakika Dünya Halep'i muhaliflerden alan Esed'den açıklama: Her karış Suriye toprağı geri alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement